main logo
903

100.000 de euro pentru construcţia unui teatru verde în Chişinău

Autorităţile oraşului Arad din România sunt gata să investească 100 de mii de euro în construcţia unui teatru verde în Chișinău.

100.000 de euro pentru construcţia unui teatru verde în Chişinău

Scena în aer liber şi instalaţiile necesare urmează să fi amenajate în Parcul Râșcani al Capitalei, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Construcţia noului teatru de vară face parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a Parcului Râşcani.

"Pe 22 august, pretura sectorului Râşcani s-a înfrăţit cu municipiul Arad, Romania. La idee prezentată de noi, ei ne alocă în jur de 100 de mii de euro", a spus Nicolae Balaur, pretorul sectorului Râşcani din Chişinău.

Conform proiectului, teatrul verde va putea găzdui până la o mie de spectatori, care vor urmări spectacolele nu pe bănci tradiţionale, ci pe scaune pliante.

"Ideea este foarte bună. Trebuie să investim în dezvoltarea copiilor, ca să meargă la concerte, la spectacole muzicale."

"Dacă totul se va rezuma doar la distracții zgomotoase pentru tineri, atunci sunt împotrivă, însă dacă vor avea loc acțiuni calme, unde oamenii se vor aduna să se odihnească, atunci de ce nu?"

Parcul Râșcani a fost amenajat în 1970. Locul a devenit cunoscut, după ce în toamna anului 1977 acolo a fost instalat un avion vechi IL-18B, care s-a aflat în parc până în 1984, când a fost demontat din cauza unor indivizi care au vandalizat aparatul de zbor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării