main logo
642

10 autospeciale vor deszăpezi străzile Capitalei. Costul tehnicii

La data de 2 noiembrie grupul de lucru al Regiei „Exdrupo” a decis procurarea a 10 autospeciale noi pentru deszăpezirea străzilor.

10 autospeciale vor deszăpezi străzile Capitalei. Costul tehnicii10 autospeciale vor deszăpezi străzile Capitalei. Costul tehnicii

Costul acestora va fi în valoare de 16 milioane de lei, dintre care Primăria Chișinău a alocat, în vara anului 2017, 12 milioane de lei pentru cumpărarea autospecialelor. Licitația pentru achiziționarea acestora a început abia în data de 22 octombrie 2018, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Potrivit şefului Direcţiei Transport, Vitalie Butucel, autospecialele vor fi multianuale, acestea vor putea fi utilizate atât pe timp de vară, cât și de iarnă.

„Ele vor putea fi folosite pe timp de vară la transportarea asfaltului sau a materialelor de construcție, iar pe timp de iarnă la deszăpezire”, a menționat Butucel.

Capacitatea autospecialelor va fi de opt tone și vor deține două metode de salubrizare pe timp de iarnă, dintre care una va fi inovativă și anume cu antiderapant lichid, iar cea de-a doua cea tradițională, cu nisip și sare.

„Vor avea o capacitate de 8.000 de litri. Inițial a fost stabilită o sumă de 12 milioane de lei, iar ulterior s-a mai adăugat restul banilor pentru a putea procura întreg lotul pe care nu l-am propus. Ne propunem măcar jumătate din tehnica procurată să fie livrată în acest an”, a mai adăugat Butucel.

De menționat că lotul de autospeciale de tip KamAZ a fost procurat din Rusia.

Amintim că săptămâna trecută printr-un comunicat, Primăria Chișinău a anunțat că tehnica de deszăpezire este pregătită în proporție de 90 la sută, însă în caz de necesitate, vor fi contractați agenți economici cu utilaje specializate pentru lucrările de deszăpezire. Pentru sezonul de iarnă Regia „Exdrupo” va primi 6.000 de tone de sare şi 13.000 de tone de nisip.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării