main logo
518

10 ani la Primărie. Chirtoacă și-a prezentat raportul de activitate

Fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, și-a prezentat astăzi raportul de activitate pentru cei 10 ani la cârma Primăriei.

10 ani la Primărie. Chirtoacă și-a prezentat raportulFostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Reabilitarea stației de epurare, înnoirea parcului de troleibuze și autobuze, iluminatul public, reparația mai multor străzi din oraș, a unor instituții de învățământ, introducerea alimentației gratuite în școli, construirea Monumentului Deportaților și a mai multor busturi în memoria unor oameni de cultură, implementarea proiectului de eficientizare energetică, susținerea unor oameni de cultură, sunt câteva dintre proiectele cele mai importante realizate în Chișinău, menționate de Dorin Chirtoacă în cadrul unui bilanț prezentat în Scuarul Europei din Grădina Publică Ștefan cel Mare, scrie radiochisinau.md.

Dorin Chirtoacă s-a aflat în fruntea primăriei municipiului Chișinău timp de două mandate și jumătate. La sfârșitul lunii mai 2017, el a fost reținut în dosarul parcărilor cu plată în care a fost acuzat de trafic de influență. El a fost suspendat din funcție și ținut în arest preventiv până în noiembrie anul trecut când a fost plasat sub control judiciar.

În noiembrie 2017, un referendum inițiat de socialiști pentru revocarea sa a fost invalidat din cauza prezentei scăzute la urne.

Dorin Chirtoacă și-a dat demisia la mijlocul lunii februarie, acuzând presiuni și abuzuri din partea guvernării, acuzații respinse de reprezentanții puterii centrale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării