15 februarie, 12:08
484
0
Preşedintele Germaniei vrea o apropiere a UE de Rusia
15 februarie, 12:08
484
0

Frank-Walter Steinmeier, preşedintele Germaniei, a pledat, în discursul rostit la începerea Conferinţei de Securitate de la München, pentru intensificarea cooperării Uniunii Europene cu Rusia, criticând abordarea unilaterală a Administraţiei Trump.

„Avem nevoie, printre altele, de relaţii mai bune între Uniunea Europeană şi Rusia”, a declarat preşedintele Germaniei, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

„Asistăm la o dinamică din ce în ce mai destructivă în materie de geopolitică. Ne îndepărtăm din ce în ce mai mult de obiectivul cooperării internaţionale pentru a construi o lume mai bună. Ideea concurenţei între marile puteri caracterizează realitatea lumii actuale”, a atras atenţia Steinmeier.

Liderul de la Berlin a condamnat conflictele din Orientul Mijlociu şi din Libia, precum şi situaţia politică din Rusia şi China. 

Steinmeier a denunţat abordarea unilaterală a Administraţiei Trump pe plan internaţional, notând că atitudinea Washingtonului este de tipul „fiecare pe cont propriu”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter