main logo
3614

Presa: Guvernarea interzice camioanele cu ajutor din România în PMAN

Lotul de materiale, echipamente medicale și medicamente promis de România săptămâna trecută, urmează să sosească mâine, 7 mai, în R. Moldova, informează Ambasada României la Chișinău

Presa: Guvernarea interzice camioanele cu ajutor din România în PMANFoto: deschide.md

Este vorba de asistența umanitară acordată de statul român în contextul combaterii pandemiei cu COVID-19, în valoare de 3,5 milioane euro, aprobată printr-o hotărâre a Guvernului român pe 1 mai, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Cu toate că la ceremonia de mâine au fost invitați să asiste președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu, Guvernul R. Moldova nu a permis ca ajutorul umanitar oferit de România cetățenilor moldoveni să fie prezentat în PMAN, susțin surse din cadrul Guvernului, deși o solicitare pentru locația respectivă a existat din partea autorităților române.

Pe 30 aprilie, la Iași, înainte de îmbarcarea medicilor români care au venit în misiune în R. Moldova prim-ministrul român Ludovic Orban anunța că din ajutorul umanitar vor face parte: 500 mii măști FFP2, FFP3, 50 mii combinezoane, medicamente Plaquenil şi Kaletra.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării