main logo
13097

Un ultim omagiu pentru actorul Ștefan Bouroșu din partea colegilor

Lumea teatrului din Moldova este cutremurată de moartea lui Ștefan Bouroșu. Actorul de 32 de ani a fost găsit fără suflare duminică, 22 ianuarie, într-un apartament din centrul Capitalei.

Un ultim omagiu pentru actorul Ștefan Bouroșu din partea colegilor

Știri.md a realizat un reportaj în memoria actorului. Directorul Teatrului Național Eugen Ionesco, dar și actorii de acolo, au povestit cu lacrimi în ochi despre Ștefan și piesele jucate cu el:

''Din primele repetiții am înțeles că el este un actor foarte sensibil, emoțional, avea o sensibilitate și o emotivitate ieșită din comun, absolut un băiat foarte cult, inteligent, spilcuit. Un actor care lucrează cu sufletul, care lucrează cu porii, cu emoția, nu merge pe tehnică, el trăia totul și fiind foarte sensibil bineînțeles că totul îl afecta din jur, fie că era gălăgie în scenă sau fie că cineva nu a dat replica la timp. Totul pentru el era un moment de emoție. 

Dar ce e necunoscutul, oamenii se tem de moarte, pentru că necunoscutul îi sperie. Dar la urma urmei ce-i necunoscutul? Eu ți-aș propune, să nu te temi, ci să ai încredere. Uită-te la chipul lui Dumnezeu pe cruce, îndură durerea fizică, dar moral nu încearcă nicio suferință, pentru că are încredere și atunci până și cuiele îl dor mai puțin. Drum lin! Zbor lin Ștefan!'', a povestit cu lacrimi în ochi Ala Menșicov, actrița Teatrului Național Eugen Ionesco.

Petru Vutcărău, directorul Teatrului Național Eugen Ionesco:

''Ștefan Bouroșu a fost angajat în Teatrul Național Eugen Ionesco imediat după absolvirea facultății. Felul lui de a fi din start mi-a atras atenția gândindu-mă că este un actor care se pretează pentru roluri serioase, profunde, roluri ceea ce se numește în teatru - principale. 

Cu toate că era un actor tânăr, fără experiență scenică, teatrală a dat dovadă de maturitate profesională. Avea o atitudine extrem de serioasă față de tot ce făcea în scenă și teatru. Se evidenția că avea un soi de inteligență aparte. 

Ștefan oriunde ai fi tu să știi că familia teatrului nostru te așteaptă și că ai fost și vei rămâne parte din echipa noastră, din familia noastră, din sufletele noastre. Ești al nostru!''

''În holul teatrului până acum sunt fotografiile din unele spectacole în care juca el și cred că ele permanent vor rămâne acolo. A fost un om, prieten foarte valoros, foarte vesel'', spune Natalia Prodan, actrița Teatrului Național Eugen Ionesco.

''Prima interacțiune a avut loc în 2009, îndată după ce am fost acceptat la facultatea de actorie. Era foarte sensibil, foarte vulnerabil, era foarte inteligent, știa foarte mult, puteai să discuți pe orice temă cu el. Era și foarte vesel, avea simțul umorului, îl simțeam mereu într-o căutare. Iubea să descopere oamenii. 

Eu un singur lucru pot să-i zic - că-i mulțumesc. Îi mulțumesc pentru tot ce am trăit împreună și că aș mai vrea să trăiesc emoțiile pe care le-am trăit la începutul activității noastre în teatru'', spune Anatol Guzic, actor la Teatrul Național Eugen Ionesco.

''Am avut ocazia să joc cu el în scenă ani în spectacolul ”Oscar și tanti Roz”. Era sincer, lucra cu dădare și îmi amintesc până acum cu câtă curiozitate îl urmăream în timpul lucrului asupra roului Oscar. Cât de mult se contopea cu acel personaj și devenea un băiețel de 10 ani. Ba mai mult, înainte de premieră, la ultimele șnururi ne-a făcut pe toți să plângem. 

Ștefan sunt o norocoasă că te-am cunoscut și că am avut ocazia să joc împreună cu tine în aceeași scenă'', susține Iuliana Vornicescu, actrița Teatrului Național Eugen Ionesco.

Ștefan Bouroșu s-a născut pe 12 noiembrie 1990.  Tânărul a studiat în perioada 2009-2012 la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. El a jucat în „Experience” de Roman Burlaca și pe scena teatrului Eugene Ionesco în perioada 2013-2017, având roluri în piesele „Drept ca o linie” și „Oscar și tanti Roz”. 

Actorul interpreta rolul unui copil de 10 ani, bolnav de leucemie, care mai are 12 zile de trăit. Conform descrierii piesei, chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în față, protagonistul știe că va muri. Singura care încearcă să îi fie alături este tanti Roz, o infirmieră bătrână, care îl roagă să trăiască fiecare zi ca și cum ar fi 10 ani și îl învață să-i scrie lui Dumnezeu.

Citește și: 

Un bărbat, găsit mort cu mâinile legate la spate în Chișinău

Cine este bărbatul găsit mort într-un apartament din Chișinău

A lăsat un gol în lumea creației: Tânărul actor Ștefan Bouroșu a decedat

Detalii din anchetă: Actorul găsit mort în Chișinău avea o pungă pe cap

Când și unde vă puteți lua rămas-bun de la actorul Ștefan Bouroșu

Cazul tânărului actor găsit decedat: Poliția examinează versiunea de suicid

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării