main logo
8010

Povestea tristă a unei familii din Ungheni ajutată de străini și respinsă de rude

Au făcut cunoștință pe când erau încă adolescenți, iar de 4 ani au întemeiat o familie.

Povestea familiei din Ungheni ajutată de străini și respinsă de rude

Boala soțului, amiotrofia spinală de care suferă din copilărie, nu a fost niciodată un impediment pentru dragostea lor. Vorbim despre soții Dumitru Ușacov de 25 de ani și Tatiana Boț, de 22 de ani, transmite Știri.md.

''Ne-am cunoscut pe internet și am continuat să comunicăm mai mult. După care am început să ne întâlnim și suntem împreună. Prima oară tot avea probleme de sănătate, dar mi-a plăcut așa. E un băiat care îi respectă pe oamenii din jur. 

Mă ajută, mă înțelege și mă iubește. E un soț minunat, alții spun că are probleme, dar eu asta nu văd, pentru mine, iaca mă uit la el și e perfect așa cum este. Nu văd că are o problemă așa de gravă, chiar dacă știu'', susține Tatiana Boț.

''Cu Tatiana ma-m cunoscut când ea avea 14 ani, pe internet am făcut cunoștință. Eu atunci aveam 17-18 ani. Am așteptat-o până la 18 ani și am cerut-o în căsătorie. Așa mi-am format familia'', a spus Dumitru Ușacov.

Soția sa, Tatiana, provine dintr-o familie numeroasă din satul Vălcinet, Călărași, care a fost împotriva căsătoriei ei cu un băiat invalid și a rupt orice legătură cu ei. 

Părinții lui Dumitru sunt divorțați.

Visul lui Dumitru și Tatiana a fost de a avea un cuib al lor, unde îl vor crește pe Oleg în dragoste. Din veniturile modeste, au reușit să adune 2.000 de euro, bani insuficienți pentru a cumpăra o casă.  Astfel cu ajutorul fundației MCharity și oamenilor cu suflet mare din localitatea Pârlița, raionul Ungheni, au reușit să adune suma necesară. 

''Am locuit cu părinții. Acolo sunt două camere, nu era comod să dormim în două camere și ne-am gândit ca orice familie să căutăm și noi un cuib al nostru să îl avem. Sunt fericit că am cuibul meu, pentru băiețel, pentru soție, că suntem alături'', a spus Dumitru.

Venitul familiei este unul extrem de modest: Pensia de invalid - 848 lei; Alocație pentru îngrijire - 905 lei lunar; Compensație pentru transport - 1440 lei anual. Alt ajutor nu mai primesc. 

''Sincer să vă spun este de 3.000 de lei, numai pensia mea pe care o primesc. Pentru băiat nu primesc, ajutor social nu primesc, nu am ajutor de la primărie'', susține Dumitru.

''Eu aș lucra, vreau să mă duc, doar că e greu cu băiatul, el fuge în drum, nu stă locului, nu ascultă și lui Dima îi vine foarte greu să se uite după el'', a spus Tatiana.

Deși trăiesc modest, tinerii părinți nu își doresc bunuri materiale, iar singurul vis este să-și vadă copilul mare. 

''Tot ce îmi doresc eu este să fim o familie așa cum am fost, nu îmi doresc nimic, pentru că eu sunt săracă și fericită și nu îmi doresc o mai mare avere decât am acum. Să am un copil sănătos și Dima să fie sănătos și să fie lângă noi'', a adăugat Tatiana.

Povestea soților a sensibilizat publicul Știri.md. Un cititor fidel, după ce a aflat prin ce greutăți trec zilnic, a transmis mai multe daruri pentru tânăra familie. 

''La fundația noastră au fost colectați în jur de 6.000 de euro, acești bani au fost strânși în jur de jumătate de an. Multe donații au fost date personal lui Dumitru și Tatiana, plus la aceasta aveau și ei o sumă colectată prin eforturile proprii, pentru această căsuță. Acel cont cu a fost redeschis pentru reabilitarea lui Dumitru, pentru că situația lui se agravează și fără o reabilitare continuă, fără o monitorizare a situației lui atunci ar deveni grav'', a declarat Tatiana Rusu Jizdan, fondatoarea MCharity.

Donație printr-un SMS sau Apel:
- Expediați un SMS cu conținutul 008 la 9005 (abonații Unite)  pentru a dona: 45 lei
- Sună la numărul (0)900 09005 pentru apel voce din rețelele fixe, mobile Moldtelecom pentru a dona: 45 lei
- Modalități de a dona:
☑MCharity
https://www.mcharity.org/donate/o-casuta-pentru-fericire
☑GoFundMe
gofundme.com/f/a-little-house-for-happiness
- Card bancar VictoriaBank
5511069999237676
beneficiar Tatiana Bot
☑Paypal
office@mcharity.org - în note scrieți pentru căsuță
- Revolut
IBAN: LT43 3250 0579 3096 9989
SWIFT: REVOLT21

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării