main logo
19871

Drama unor frați gemeni crescuți de bunica: De la Moș Crăciun o vreau pe mama

Frații Vasile și Constantin din satul Căpriana, raionul Strășeni, au rămas în grija bunicii, după ce mama lor a decedat în toamna anului trecut.

Drama gemenilor crescuți de bunica: De la Moș Crăciun o vreau pe mamaColaj: Știri.md

Copiii au trăit o adevărată dramă și nu au avut parte de o copilărie fericită, din cauza tatălui agresiv. Pentru că violența în familie era la ordinea zilei, copiii au fost nevoiți să trăiască timp de doi ani în două orfelinate, transmite Știri.md.

"Bătăi în familia fiicei erau foarte des, acolo mereu era Poliția chemată, asistența socială știa de violența în familie, de copii. I-au dus la Cornești, iar când au fost duși la Dondușeni, mama lor deja era bolnavă", ne-a mărturisit, Tatiana Hamurari.

Cu durere în suflet, bunica Tatiana Hamurari ne-a povestit că, anul trecut, fiica sa a fost bătută crunt de soțul acesteia. Deși a fost operată, la scurt timp însă s-a stins din viață și a lăsat în urmă doi copii. 

"La urmă a bătut-o și i-a rupt mandibula, i-am făcut operație și a dat infecție în sânge și în două luni de zile a decedat. Foarte repede. E foarte greu, dar ne străduim ca să fie bine și ei să se simtă mai ușor. Această traumă să treacă mai ușor, dar dorul de mamă nu-i lasă niciodată", spune femeia.

Acum trei ani, casa bunicii Tatiana din satul Căpriana a fost mistuită de flăcări. La moment, Tatiana împreună cu nepoții locuiesc într-o cameră de cămin de 16 metri pătrați, cu baie și bucătărie comună, care îi aparține concubinului. 

"Eu eram la lucru, acasă au rămas băieții cu fiica, m-au sunat la ora 11 noaptea și mi-au zis că arde casa. Eram la lucru, am luat un taxi, am venit să văd ce și cum, dar domnii de la incendiu mi-au zis că de la plita de foc. Tot a ars, trebuie de întins pământul și de făcut alta nouă", spune bunica. 

Tatiana este o luptătoare și vrea un viitor mai bun pentru Vasilică și Costică. Nu a lăsat mâinile în jos nici pentru o clipă, dar din salariul modest pe care îl are nu poate să adune bani pentru o casă proprie. 

"Am un vis: ori să reconstruiesc casa la Căpriana, ori să-mi iau un cuib al meu, să am unde trăi cu copiii", a menționat ea.

Bunica a rămas singura ființă apropiată pentru Vasilică și Costică, ea încercând din răsputeri să le ofere o viață fără griji.

"Asta e ceea ce vreau eu de la Moș Crăciun, ca să fiu cu mămica împreună. Cu toată familia mea împreună. Câteodată noaptea, când mă uit la fotografiile celea, încep a plânge și nu mă opresc din plâns. Bunica vine și-mi zice să mă liniștesc și eu mă liniștesc. Mă pun în pat cu gândul la mămica și mai mergem la biserică să punem câte o lumânare", ne-a spus cu tristețe Vasile Hamurari.

Oamenii cu inima mare care vor să îi ajute pe frații Vasilică și Costică să aibă o copilărie fericită și fără griji pot dona pe pagina organizației MCharity sau pot apela pentru informație la adresa redacției info@stiri.md, sau lăsa un mesaj pe pagina de Facebook Știri.md.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării