main logo
6174

Drama unei tinere mămici care crește cinci copii: Au fost zile fără mâncare

Elizaveta are 25 de ani și împreună cu concubinul său în vârstă de 32 de ani cresc cinci copii. Trei băieți de opt, șase și patru ani și două fete de șapte ani și de trei luni.

Drama unei tinere mămici care are cinci copii: Au fost zile fără mâncareColaj: Știri.md

Familia nu are un venit stabil pe lună, fiindcă tatăl copiilor lucrează cu ziua în comunitate, iar atunci când plouă merge la muncă în domeniul construcțiilor. În timp ce, Elizaveta are grijă de casă și îngrijește copiii, transmite Știri.md

Femeia povestește cu lacrimi în ochi că au fost și zile grele în care nu avea cu ce să hrănească copiii. 

"Am ajuns cu copii că nici mâncare nu aveam în casă. Mama mă mai ajuta, se ducea la lucru și mă ajuta cu 100-200 de lei și cumpăram ceva de mâncare la copii", a spus Elizaveta. 

De mai bine de patru luni, Veronica Donciu, asistent social Copil, Comunitate, Familie, oferă sprijin familiei Elizavetei și o ajută să se implice mai mult în dezvoltarea copiilor. Acest caz a ajuns în vizorul organizației, după ce autoritățile locale le-au solicitat ajutor. 

"Liza nu a avut cea mai fericită copilărie și ea nu a avut un model de familie sănătos. De aceea are nevoie să fie ghidată, învățată și să aibă suportul necesar pentru a putea face față, pentru că ea trebuie să crească cinci copiii și nu este ușor. Noi suntem alături de ea, consiliere, asistență pentru a accesa toate serviciile și în momentele de criză să învățăm să facă față", a menționat Veronica Donciu, asistent social CCF Moldova.

Elizaveta încearcă să le ofere copiilor tot de ceea ce nu a avut parte ea.  

"Începând să învețe, fiindcă eu nu am învățat, multe, nu pot să spun. Opt clase am învățat. Și văd că acum fără asta nu faci nimic. Ca orice mamă vreau să aibă o copilărie fericită", ne-a mărturisit Elizaveta. 

Organizația nonguvernamentală Copil, Comunitate, Familie Moldova i-a oferit familiei 50 de puișori și 200 de fire de răsad precum castraveți, vânătă și roșii. Elizaveta spune că CCF Moldova îi oferă încurajare și susținere pentru a-și putea crește copiii împreună cu concubinul său. 

"Puișori ne-au cumpărat, răsad, multă susținere avem din partea lor. 50 de puișori ne-au adus. O să-i creștem sperăm că o să fie tot bine, o să crească și nu o să pierdem nimic din asta. Dimineața o să avem câte un ou la copiii. Haine ne-au fost oferite, pătucul care este aici", ne-a mai spus tânăra mămică. 

CCF Moldova va continua să sprijine familia până când situația lor va fi stabilă și va dispărea pericolul separării copiilor de părinți.

"Scopul nostru este să învățăm familia să-și dezvolte autonomia, să gestioneze resursele de care dispun sau care le primesc, pentru a obține autonomia personală. Plus la toate copii fac parte din acest proces, ei participă la răsădit, la crescut puișori și ei învață abilități de viață", a subliniat Veronica Donciu, asistent social CCF Moldova.

Persoanele care vor să ajute această familie, pot apela pentru mai multe detalii la numărul de telefon 060 560 824, Veronica Donciu, asistent social CCF Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării