main logo
9562

Drama unei familii cu patru copii din Căușeni care le-a ars casa: E greu

Familia Ermurachi din satul Sălcuța, raionul Căușeni, împreună cu cei patru copii ai săi, trece printr-o dramă cumplită. Aceasta după ce, la începutul săptămânii, un incendiu puternic le-a mistuit casa.

Drama unei familii cu patru copii din Căușeni care le-a ars casa: E greuColaj: Știri.md

În plină noapte s-au trezit cu locuința în flăcări, dar sunt bucuroși că au reușit să scape cu viață, transmite Știri.md

"Când m-am trezit, casa deja era plină de fum și se auzeau undeva prin anexă pocnituri, incendiu. Ardea casa. Ne-am trezit și prima ce am făcut am scos copiii din casă. Am intrat în panică atunci când nu găseam un copil și apoi soția l-a găsit și am ieșit afară. Vreau să-i mulțumesc Domnului că suntem toți vii. Pierderile sunt mari, dar nu sunt ca pierderile de vieți omenești", ne-a spus Veaceslav Ermurachi, stăpânul casei.

Soții Tatiana și Veaceslav Ermurachi sunt disperați, deoarece toate bunurile care au fost agonisite până acum s-au făcut scrum. 

"Iată aici a fost ușa, iată aici era bucătăria de vară, aici era mașina de uscat haine, mașina de spălat, colțișor, dulap, acolo era aragazul, dulapurile cu veselă, practic totul am aruncat. Nu a fost nimic de salvat. Ușile au ars complet. Aici deja intrăm în bucătăria pe care iarna o folosim. Aici rămânea doar să vopsesc pereții, tavanele erau vopsite și nu am intrat în timp să le termin. Acum trebuie să facem totul din nou", ne-a povestit Tatiana Ermurachi, stăpâna casei.

Cu lacrimi în ochi, Tatiana spune că toate lucrurile de până acum au fost făcute cu forțele proprii, iar acum trebuie să înceapă totul de la zero. 

"Îi greu, știu că am depus tare multă muncă, mă doare sufletul că s-a întâmplat, nu vreau la nimeni așa ceva. Mulțumesc la lumea care a sărit, în primul rând, sufletește și ne susține, asta tare mult face, și care financiar. Mulțumesc tare mult la cei care nu au rămas indiferenți față de durerea noastră", ne-a spus Tatiana. 

Soții Ermurachi împreună cu cei patru copii ai lor se adăpostesc acum la rude, însă își doresc ca în cel mai scurt timp să revină acasă. Cu ajutorul oamenilor cu inimă mare au reușit să cumpere câte ceva din materialele de construcție, însă mai au nevoie de ajutor ca să-și poată restabili casa. 

"Lemn am reușit să cumpărăm și am dat comandă de vreo doi metri cubi de fortan, avem câteva locuri unde au crăpat pereții din cauza temperaturii. Cu ajutorul Domnului și al sătenilor vom cumpăra foi de ardezie, vom vedea ce ne va spune meșterul. Oamenii de bună-credință dacă ne vor ajuta măcar să acoperim casa, ca să putem trăi la iarnă", a menționat Veaceslav Ermurachi.

Localnicii din satul Sălcuța, raionul Căușeni, nu au rămas indiferenți față de nenorocirea familiei. Fiecare sătean îi susține zilnic financiar sau le dă o mână de ajutor.

"A început să ardă din toate părțile. Flacăra era puternică și s-a ridicat undeva la 10 metri. E dureros că au rămas patru copii și trebuie să dăm o mână de ajutor toți, ca să nu fim indiferenți de asta", a spus unul din localnici.

"Am ajutat cu ce-am putut și noi, oleacă financiar, oleacă vrem și cu mâinile, cât mai avem posibilitate. Ne doare că are o casă de copii și sunt micuți și ar trebui să trăiască, vine iarna, nu vine vara și ar trebui să trăiască într-o casă normală", a adăugat altă vecină.

Soții Tatiana și Veaceslav Ermurache sunt împreună de mai bine de 17 ani și au patru copii: două fete de 15 ani și doi ani și doi băieți de 8 ani și, respectiv, 6 ani.

Cei care au intenția de a ajuta familia ne pot scrie pe info@stiri.md sau pe pagina de Facebook Știri.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării