main logo
10902

Beneficii pentru angajații unei companii IT din Moldova: Psiholog și yoga la birou

Atunci când vine vorba despre satisfacția la locul de muncă, salariul, deși este un factor important, nu mai este de mult timp suficient pentru motivarea angajaților. De aceea, tot mai multe companii din țară implementează beneficiile extrasalariale, cum ar fi accesarea diferitelor programe de dezvoltare personală și profesională, folosirea serviciilor unui psiholog și, mai nou, yoga la birou.

Beneficii pentru angajații unei companii IT: Psiholog și yoga la birouFoto: Știri.md

Antrenoarea Irina Covaci spune că în era în care tehnologiile avansează zilnic, iar majoritatea meseriilor sunt la birou, practicarea acestui gen de sport oferă organismului mai multe beneficii, transmite Știri.md. 

"Astăzi, în era dezvoltării tehnologiilor informaționale, atunci când apar multe profesii interesante, însă aceste meserii așează oamenii, îndeosebi pe tineri în fotolii, ce se întâmplă, de fapt? Ei sunt imobilizați, încetinește circulația lichidelor și a energiei în organism. Se acumulează retențiile și, desigur, oamenilor le este mai dificil să lucreze, apar durerile de cap, iar aceste lucruri pot fi soluționate cu ajutorul mișcării", explică Irina Covaci.

Antrenoarea de yoga recunoaște că nu mulți angajatori se gândesc la sănătatea fizică și mintală a angajaților săi, iar după antrenamente observă cum persoanele din companie sunt mai relaxate. 

"După o zi de muncă, dar încă și după antrenament, pleacă simțindu-se liniștiți, echilibrați, fără oboseală. Ei spun: „Am venit la antrenament cu dureri de cap, ne gândeam să mergem sau nu, iar după antrenament durerile dispar”", povestește antrenoarea.

Majoritatea dintre angajați spun că și-au dorit să meargă la yoga după orele de muncă, însă din insuficiență de timp, mereu amânau. Acum însă au ocazia să frecventeze antrenamentele în oficiu, ceea ce este un avantaj pentru ei. 

"În general, practicam yoga mai des în afara orelor de muncă, însă făceam pauze mari pentru că nu dispuneam de timp și deseori se primea că lenea era mai mare. Acum însă avem un confort mai plăcut, avem yoga la oficiu, respectiv îmbin utilul cu plăcutul, utilul este lucru și plăcutul este yoga", a povestit o angajată.

"Luând în considerare că eu mi-am dorit și mai devreme să merg la yoga individual, opțiunea de a merge la yoga după lucru sau la oficiu a fost un lucru foarte binevenit. Aceasta mă ajută să-mi îmbunătățesc eficacitatea la serviciu", a spus o altă angajată a companiei.

"Sunt recunoscător companiei că are grijă de sănătatea noastră, pentru că noi muncim câte opt ore așezați și foarte puțin ne mișcăm, iar seara nu mereu reușim să mergem la sport, la plimbări sau la alergat pentru că obosim pe parcursul zilei lucrătoare, iar asta ne ajută după muncă să întindem mușchii, să ne relaxăm un pic și mai departe cu o dispoziție bună să mergem acasă să ne odihnim", a mărturisit unul dintre bărbații care practică regulat yoga.

Yoga în oficiu a fost posibilă datorită Oxanei Vlas, cea care s-a ocupat de organizarea și implementarea acestei activități sportive în cadrul companiei IT. 

"Noi foarte mult muncim ca să oferim beneficii pentru angajații noștri, pentru ca ei să se relaxeze, iar în companie să se simtă ca acasă. Noi mereu dezvoltăm noi idei care ar fi de folos pentru angajații noștri, pentru ca ei să fie într-o armonie fizică și mintală. Mereu apelăm la sondaje, pentru ca ei singuri să aleagă ce le place și cu ce ar fi gata să se ocupe", a declarat Oxana Vlas, employer brand manager.

În plus, grija față de angajați se extinde dincolo de confortul fizic, către un echilibru emoțional. Toți angajații beneficiază de un program prin care pot folosi serviciile unui psiholog.  

"Atunci când o companie oferă angajaților săi o posibilitate ca aici pe loc să fie un spațiu sigur, de încredere, un serviciu psihologic în care omul poate să vină să se descarce, să spună ce are pe suflet, starea emoțională să și-o echilibreze. Probabil acum, în perioada noastră, asta este una dintre cele mai valoroase lucruri pe care le poate face un conducător pentru angajații săi", mărturisește psihologul.

Conform datelor statistice, patru din zece firme au ales să le dea angajaților mai multe beneficii extrasalariale anul acesta, în comparație cu anul trecut.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării