4 196
0
14 Milioane, datoria fostului ministru al Apărării
4 196
0

Fostul ministru al Apărării Valeriu Pleşca a împrumutat anul trecut sume enorme de bani de la două instituţii bancare, potrivit declaraţiei cu privire la venituri şi proprietate ataşată de Pleşca la dosarul de participare la concurs pentru ocuparea funcţiei de Procuror General.

Fostul ministru al Apărării Valeriu Pleşca a împrumutat anul trecut sume enorme de bani.

De la “Moldova-Agroindbank”  Pleşca a luat în credit, pentru o perioadă de 5 ani, 301 mii de euro. Un alt împrumut a fost luat de la “Banca Socială” – aproape 613 mii de euro. Suma trebuie rambursată până la finele acestui an. În valută naţională, suma celor două credite depăşeşte 14 milioane de lei.

În ambele cazuri, debitor este SRL “SG Green Farm”, Pleşca fiind administratorul companiei. Straniu este faptul că valoarea beneficiilor obţinute din această funcţie este de numai 14 mii de lei, potrivit declaraţiei de interese personale completată de Pleşca.

Pe de altă parte, soţia sa şi-a deschis în 2010 un depozit la “Moldinconbank”, unde a depus 50 mii de euro.

Familia Pleşca are şi câteva afaceri. Fostul ministru al Apărării  este proprietarul companiei “SG Media MI”, care activează în domeniul televiziunii şi publicităţii, iar în alte trei companii soţia sa deţine o anumită cotă parte.

Precizăm că Valeriu Pleşca a deţinut funcţia de ministru al Apărării pe timpul guvernării comuniste, în perioada 2004-2007.

Acesta s-a înscris în cursă pentru şefia PG alături de 7 candidaţi. Comisia de concurs urmează să selecteze o persoană până la 30 martie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter