main logo
2524

Zona din Capitală păzită nonstop de polițiști, camere și câine special

În noiembrie anul trecut Partidul Democrat și-a dezvelit sigla pe fațada noului sediu din strada Armenească din Capitală.

Mutarea democraților a provocat o avalanșă de schimbări în tot cartierul — lucrări de reparație de amploare, instituții de stat evacuate cu hurta, parcare restricționată pe străzile adiacente, iar întreaga regiune — securizată la greu. Totul pentru confortul și siguranța democraților, transmite Știri.md cu referire la Rise.md.

Sediul central al Partidului Democrat (PD) se află la doi pași de blocul din str. Bulgară în care locuiește oficial Vladimir Plahotniuc, liderul formațiunii politice. Înălțată pe terasa unui postament de vreo patru metri, clădirea are patru etaje și peste 7.200 de metri pătrați.

Reparația noii clădiri a Procuraturii a demarat în aceeași perioadă în care și democrații își amenajau noul sediu. 

Însă intervențiile nu s-au limitat doar la fostul imobil comunist, ci și la amenajarea și securizarea întregii curți, teritoriu care în acte aparține Guvernului. 

Asfaltul a fost înlocuit cu dale gri, toate cele patru căi de acces spre partid au fost blocate cu piloni mobili și bariere, iar pentru traficul mașinilor democrate au fost instalate, în curte, și două semafoare. 

Totul este vegheat de mai multe camere de supraveghere, iar un ciobănesc german vine periodic în inspecție.

Din documentele analizate de RISE reiese că pasajul democrat a fost lărgit din contul unui parc amenajat de Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”. Parcul se află pe un teren public amplasat între sediul PD și blocul unde locuiește oficial Plahotniuc.

Venirea democraților s-a extins și asupra circulației rutiere. De exemplu, pe str. Armenească, în perimetrul str. Veronica Micle și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, a fost interzisă parcarea, iar o mașină a poliției rutiere staționează practic zilnic acolo.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a informat într-un răspuns oficial că angajații săi sunt dislocați în locurile care prezintă riscuri pentru siguranța rutieră sau pentru ordinea și securitatea publică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării