main logo
448

Zinaida Greceanîi speră la o asistență financiară mai mare din partea UE

Republica Moldova îşi va îndeplini toate angajamentele asumate faţă de UE şi speră să fie eligibilă pentru o asistenţă financiară mult mai mare decât cea agreată anterior.

Zinaida Greceanîi speră la o asistență financiară mai mare din partea UEFoto: stiri.md

O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, la întrevederea din ajun cu vicepreşedinta Parlamentul European, Heidi Hautal, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul Parlamentului, ea şi-a exprimat speranţa că domeniile de cooperare cu Parlamentul European vor fi extinse şi a solicitat instituţiei europene "suport şi expertiză pentru comisiile de anchetă instituite în Parlament pentru asigurarea unor rezultate bune şi a unor investigaţii calitative".

Greceanîi a subliniat că stabilitatea politică şi economică sunt foarte importante pentru dezvoltarea ţării, iar colaborarea între forţele politice care au format majoritatea parlamentară este în măsură să asigure această stabilitate.

Referindu-se la Codul electoral, ea a dat asigurări că obiectivul majorităţii parlamentare este crearea unor reguli clare, pe termen lung, consultate cu experţii şi Comisia de la Veneţia, pentru un proces electoral corect, democratic şi incluziv.

De asemenea, Greceanîi a spus că "justiţia trebuie să fie sub controlul cetăţenilor".

"Investiţiile nu vor veni în Republica Moldova, dacă investitorii nu vor avea încredere că există o justiţie funcţională. De aceea, judecătorii, funcţionarii şi demnitarii trebuie să nu uite că depun jurământul în faţa ţării, şi nu a vreunui partid sau persoane", a spus speakerul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării