162
0
Zinaida Greceanîi s-a întâlnit, în China, cu guvernatorul provinciei Shaanxi
162
0

Oportunitățile de cooperare bilaterală între Republica Moldova și provincia Shaanxi din China au fost discutate în orașul chinez Xi'An, în cadrul întrevederii de luni, 9 septembrie a Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu guvernatorul provinciei Shaanxi, Liu Guozhong.

Speakerul a mulțumit gazdelor Forumului Economic Euro-Asiatic pentru invitația de participare la această platformă oficială de cooperare în cadrul inițiativei Centura și Drumul/Belt and Road, pentru promovarea și cooperarea economică regională și internațională, transmite Știri.md cu referirel la Moldpres.

Totodată, Președintele Parlamentului a salutat și apreciat deschiderea recentă a Casei de comerț China – Republica Moldova în capitala provinciei, orașul Xi'An, unde marți va avea loc cea de-a 8-a ediție a Forumului Economic Euro-Asiatic.   

În context, Zinaida Greceanîi a  invitat autoritățile și investitorii provinciei Shaanxi să inaugureze un parc industrial în R. Moldova, precum și a menționat necesitatea realizării unui schimb de experiență și preluare de bune practici între cele două părți.   

Guvernatorul provinciei Shaanxi s-a arătat interesat de dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, a vorbit despre istoria și evoluția provinciei pe care o conduce și s-a referit la cetățenii Republicii Moldova care studiază și trăiesc în această regiune.   

Speakerul, în fruntea unei delegații parlamentare, efectuează o vizită de lucru în Republica Populară Chineză. Din componența delegației fac parte președintele Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova – Republica Populară Chineză Vlad Batrîncea, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică Chiril Moțpan, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie Vladimir Odnostalco, vicepreședintele Comisiei agricultură și industrie alimentară Vladimir Bolea și Secretarul general al Parlamentului Adrian Albu.   

Cea de-a 8-a ediție a Forumului Economic Euro-Asiatic va avea loc marți, 10 septembrie, în orașul Xi'An. Delegația Parlamentului Republicii Moldova este invitat de onoare al evenimentului.  

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter