main logo
435

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu un congresman american

Președintele parlamentului Zinaida Greceanîi a mulțumit Statelor Unite pentru suport constant acordat Republicii Moldova și a subliniat importanța parteneriatului strategic cu Statele Unite, la întrevederea cu Mike Quigley, membru al Congresului SUA.

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu un congresman americanFoto: important.md

Potrivit speakerului, sprijinul acordat de-a lungul timpul țării în promovarea unor proiecte importante pentru oameni crește încrederea între popoarele noastre, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Și cu această ocazie, Zinaida Greceanîi a lansat propunerea inițierii unui nou proiect mare de infrastructură pentru Moldova, după exemplul programului Compact.

Președintele parlamentului a reiterat suportul pentru guvern și a subliniat că formațiunile care au constituit majoritatea parlamentară vor lucra în continuare în interesul oamenilor și vor lăsa la o parte subiectele care dezbină, pentru acțiuni necesare pentru stat și așteptate de locuitorii țării. 

În plan extern, va fi în continuare promovată o politică externă echilibrată, iar pe intern obiectivele majorității parlamentare sunt comune.

La rândul său, președintele grupului de prietenie cu SUA, vicepreședintele parlamentului, Mihail Popșoi, a menționat că toate forțele care au constituit majoritatea parlamentară sunt conștiente de importanța reformelor, necesitatea edificării unor instituții independente și lupta cu corupția.

Vicepreședintele legislativului Alexandru Slusari a vorbit despre necesitatea unei expertize pentru consolidarea sistemului judiciar și în lupta cu corupția.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării