main logo
5541

Ziare de la editura Universul, confiscate. Reacția staff-ului lui Dodon

După ce astăzi mai mulți deputați au depistat microbuze pline cu ziare electorale ale candidatului Igor Dodon, oamenii legii ar fi confiscat o parte din ele.

Ziare de la editura Universul, confiscate. Reacția staff-ului lui DodonFoto: radiochisinau.md

Potrivit informațiilor este vorba de 72.000 de exemplare, care ar fi ajuns deja pe mâna polițiștilor, transmite Știri.md.

Totodată, în timp ce forțele de ordine documentează cazul, martorii care înregistrau video tot ce se întâmplă au fost scoși cu forța din încăperile în care polițiștii întocmesc actele.

Astfel, acolo sunt prezenți doar oamenii legii, deputații Igor Grosu și Oazu Nantoi și socialistul Vlad Batrîncea.

Contactat de Știri.md pentru o reacție, staff-ul electoral al lui Igor Dodon ne-a spus că condamnă acțiunea ilegală de blocare a materialelor cu caracter electoral, organizată de către reprezentanții oponentului.

Totodată, staff-ul a sesizat instituțiile de drept asupra caracterului abuziv și vădit ilegal al acestor acțiuni.

"Facem apel la observatorii naționali și internaționali să ia atitudine în raport cu aceste fărădelegi, când un concurent electoral blochează abuziv răspândirea materialelor electorale ale altui candidat. Intuim că această acțiune de sabotaj a fost organizată special pentru a sustrage atenție de la un alt subiect exploziv al zilei, e vorba de prezentarea probelor de finanțare ilegală de peste hotare a Maiei Sandu și partidului pe care-l conduce. Înțelegem foarte bine că informația despre finanțarea ilegală de peste hotare, prezentată astăzi de către deputatul Bogdan Țîrdea, lovește dur în imaginea de "politician curat" al contracandidatului. De aceasta, ei au fost nevoiți să organizeze o acțiune de sabotaj, pentru a sustrage atenția publicului", ne-a spus Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt a echipei de campanie a candidatului Igor Dodon.

Cât privește pliantul electoral al candidatului independent Igor Dodon, Muntean spune că acesta este achitat din fondul electoral, fapt probat prin contractul existent încheiat cu un agent economic.

"Tipografia privată ne-a anunțat că are dificultăți tehnice și a apelat la alt agent economic pentru tipar, la fel în baza unui contract încheiat între ei. Toate acțiunile noastre sunt perfect legale și sunt probate de documente, spre deosebire de acțiunile ilegale ale reprezentanților contracandidatului. Facem apel la contracandidatul nostru, să dea dovadă de respect față de cetățeni, să înceteze acțiunile provocatoare și ilegale", a adăugat staff-ul electoral al lui Igor Dodon.

Știri.md amintește că deputații Platformei PAS au depistat la tipografia „Universul” un tiraj mare de ziare electorale pentru candidatul Igor Dodon.

Asta deși, în ziarele vizate este indicată o cu totul altă tipografie și un tiraj total de 55.000 de exemplare, totuși într-un singur microbuz ar fi peste 50.000 de astfel de ziare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării