main logo
1846

Zelenski: Ucraina va răspunde în consecință amenințărilor din Transnistria

Orice acțiuni pe teritoriul ocupat temporar al Moldovei - regiunea transnistreană, care va amenința Ucraina, va primi un răspuns adecvat, dar trebuie evitată destabilizarea în această regiune.

Zelenski: Vom răspunde în consecință amenințărilor din TransnistriaFoto: replicamedia.md

Declarația aparține președintelui ucrainean Vladimir Zelenski ce a fost făcut în cadrul unei întâlnirii cu reprezentanții presei în urma discuțiilor cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la Kiev, transmite Știri.md cu referire la replicamedia.md.

Liderul de la Kiev a punctat că s-a discutat problema amenințărilor din teritoriile ocupate temporar de Rusia în cadrul întrevederii cu omoloaga sa de la Chișinău.

„Dacă se întâmplă, cred că este o greșeală globală. Aceste sau acele semnale pe care le primim, sunt neplăcute. Dar acești oameni care sunt în Transnistria ar trebui să știe: pentru noi nu va fi o lovitură, ci o palmă.

Și cu siguranță vom răspunde cu o lovitură”, a declarat Vladimir Zelenski, răspunzând la întrebările jurnaliștilor fiind întrebat dacă deține informații despre un posibil atac din regiunea transnistreană.

În același timp, Vladimir Zelenski a subliniat necesitatea menținerii unei situații stabile în regiune.

„Eu cred că în primul rând ar trebui să facem cu toții ca să nu existe destabilizare în regiune. Demonstrăm acest lucru în toate modurile posibile.

În prezent suntem în război cu Rusia pe pământul nostru, deși ați văzut că au fost lovituri repetate cu rachete din partea Belarusului”, a spus liderul de la Kiev.

La rândul ei, Maia Sandu a menționat că Republica Moldova monitorizează situația din stânga Nistrului și a dat asigurări că în cazul unor amenințări, țara își va informa partenerii.

„Am dori să ne asigurăm că nu apare o situație care ar putea destabiliza și mai mult situația. Instituțiile noastre continuă să monitorizeze situația și, desigur, dacă se întâmplă ceva care va genera îngrijorare, vom lua măsuri și vom informa partenerii noștri”, a specificat președinta Maia Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării