12 iul, 2019 08:24
347
0
Zelenski: Ucraina și Moldova au un țel comun, să retragă trupele rusești
12 iul, 2019 08:24
347
0

Aflată joi la Kiev, unde a discutat cu președintele Vladimir Zelenski, premierul Maia Sandu a reafirmat sprijinul R.Moldova pentru „integritatea teritorială” a Ucrainei.

Președintele Zelenski, pe de altă parte, și-a exprimat speranța că noul guvern va participa „activ” la negocierile privind soluționarea conflictului din Transnistria și a reamintit că atât Ucraina, cât și Moldova au un țel comun, să fie retrase trupele ruse de pe teritoriul lor, transmite Știri.md cu referire la Europaliberă.org

„Nu vom permite nimănui să ne impună o așa-numită federalizare”, a mai declarat Zelenski la o conferință de presă comună cu premierul Maia Sandu.

Președintele Zelenski a mai declarat că „nu vede nicio problemă” ca cetățenii celor două țări să poată călători numai cu acte de identitate și și-a exprimat speranța că noua guvernare de la Chișinău va „satisface necesitățile de educație” în limba maternă a minorității ucrainene din R.Moldova.

Ulterior, Maia Sandu a anunțat, pe Facebook că a fost anulată restricția de 90 de zile de aflare pe teritoriul Ucrainei pentru transportatorii moldoveni de mărfuri și pasageri.

Următoare a vizită în străinătate a premierului Maia Sandu este la Berlin, pe 16 iulie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter