2004
0
Zelenski solicită extrădarea judecătorului care se ascunde în Moldova
2004
0

La conferinţa de presă din ajun, de la Kiev, Preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, l-a rugat pe premierul Moldovei, Maia Sandu, să contribuie la extrădarea judecătorului Nicolai Ceaus, care se ascunde în republică de la sfârşitul anului 2016.

Potrivit agenţiei Infotag, Zelenski a menţionat că la întrevederea cu oficialul moldovean "a abordat problema extrădării fostului judecător autorităţilor din Ucraina", transmite Știri.md.

"Partenerii noştri au promis să contribuie la acest proces", a spus Preşedintele ucrainean.

Magistratul judecătoriei raionale de la Kiev, Nicolai Ceaus, a cerut $150 pentru a lua o decizie favorabilă într-un dosar legat de trafic de droguri. În timpul percheziţiilor în maşina sa, ofiţerii anticorupţie au găsit parte din mită, de $70 mii. Alte $80 mii el le-a ascuns într-un borcan de sticlă în grădina sa. 

La 6 septembrie 2016, Rada Supremă a dispus reţinerea şi arestarea lui Ceaus. El însă a reuşit să treacă frontiera de stat la sfârşitul aceluiaşi an. În martie 2017, el a solicitat autorităţilor moldoveneşti azil politic. Potrivit unor informaţii, judecătorul însuşi s-a prezentat la un inspectorat de poliţie al capitalei RM şi s-a predat autorităţilor. 

Organele de drept din Moldova au pregătit documentele de extrădare a judecătorului în Ucraina. Cu toate acest ea, din motive necunoscute, în 2018 acest proces a fost suspendat, Ceaus a rămas în Moldova.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter