main logo
1206

ZdG: Miliardele lui Șor, televiziunile și afacerile din dosarul Filat

Controversatul om de afaceri Ilan Şor, care declara că l-a remunerat ilicit pe fostul premier Vladimir Filat cu peste 300 de milioane de lei pentru a-şi promova interesele în diferite domenii, a prezentat la CEC declaraţia de avere şi interese personale pentru 2017-2018.

ZdG: Miliardele lui Șor, televiziunile și afacerile din dosarul Filat

Dacă anterior Şor susţinea că îi achita lui Filat zborurile aeriene, cazarea în hoteluri scumpe, îi oferea în dar maşini de lux, astăzi, liderul Partidului Şor declară un salariu modest de primar şi datorii de milioane de lei, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Afacerile lui Şor din dosarul Filat

Deşi a recunoscut în repetate rânduri că este deţinătorul mai multor afaceri de succes, unele moştenite de la tatăl său, altele dobândite între timp, aceste firme nu se regăsesc în declaraţia de avere depusă la CEC. Şor susţine că deţine doar o cotă parte de 0,8931%, cu valoarea de cumpărare de 193,5 mii de lei, la „Avantage” SRL, afacere administrată de Ilona Şor, mama sa vitregă. Cu excepţia acestei companii, primarul de Orhei nu a declarat altă afacere, asta în contextul în care în decizia motivată a Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) prin care s-a menţinut sentinţa de condamnare la nouă ani de închisoare pe numele lui Filat, figurează zeci de companii pe care Ilan Şor recunoştea că le gestiona.

Televiziunile deţinute de persoanele din anturajul primarului de Orhei

Ilan Şor este şi beneficiarul unor televiziuni, care recent au fost lansate sub un alt nume şi o nouă concepţie. Este vorba de Televiziunea Centrală, anterior Euro TV, dar şi Orhei TV, anterior Alt TV. Cele două posturi TV sunt deţinute de „Media Resurse” SRL, care, la rându-i, e fondată de „Klassika Media”. Acest SRL e fondat de Rita (Margarita) Ţvic, o apropiată a familiei Şor. Ea a scris anterior biografia lui Miron Şor, tatăl lui Ilan, care a decedat. „Klassika Media” este şi fondatoarea altor trei companii media: SRL „Alternativ-TV”, SRL „Alvalmedia” şi SRL „Trust TV”, toate avându-l conducător pe Dumitru Chitoroagă, candidat al Partidului „Şor” atât pe circumscripţia naţională, cât şi pe circumscripţia uninominală nr. 25.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării