main logo
7326

Zaharova: Relațiile dintre Federația Rusă și Moldova se vor îmbunătăți

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, susține că relațiile dintre Federația Rusă și Republica Moldova se vor îmbunătăți și vor „reveni la nivelul anterior”, relatează Piter.tv. Potrivit acesteia, situația actuală are loc din cauza „proceselor nefirești și inventate” de conducerea de la Chișinău.

Zaharova: Relațiile dintre Federația Rusă și Moldova se vor îmbunătăți

„Pot să vă argumentez. Acesta nu este doar punctul meu de vedere, ci pur și simplu pentru că procesele care au loc în prezent în Moldova sunt nefirești, artificiale, inventate de Maia Sandu și regimul ei”, a comunicat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe”, a spus Zaharova, transmite Știri.md cu referire la newsmaker.md. 

În ultima perioadă, reprezentanta MAE-ului rus a criticat în repetate rânduri deciziile autorităților moldovenești. 

Știri.md amintește că Ministerul rus de Externe a publicat o declarație oficială în care se menționează că reducerea personalului rus în Moldova va afecta cetățenii țării, dar și cei ai Rusiei, iar întreaga responsabilitate pentru acest pas o poartă autoritățile de la Chișinău.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a răspuns Moscovei. „Sunt sigură că numărul angajaților Federației Ruse este suficient pentru ca să asigure servicii de calitate. În general, relația noastră cu Federația Rusă are de suferit dramatic după ce Rusia a atacat Ucraina și ucide oameni nevinovați, distruge orașe și sate din Ucraina”, a spus Maia Sandu. 

În dimineața zilei de 14 august, un avion al Federației Ruse a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău pentru a transporta la Moscova diplomații ruși care și-au încheiat misiunea în R. Moldova.

La data de 26 iulie, MAEIE a anunțat că la Chișinău va fi redus numărul personalului Ambasadei Rusiei. Rămân doar 15 angajați și 10 diplomați, autoritatea din Republica Moldova invocând principiul parității.

Citește și:

Momentul în care autocarele ce transportă diplomații ruși ajung la AIC

Popescu a solicitat reducerea numărului de diplomați ruși în R. Moldova

Zaharova, după reducerea diplomaților ruși la Chișinău: Un pas spre distrugere

Peskov, despre reducerea diplomaților ruși: Putem doar să regretăm

Ambasadorul rus, după convocarea de la MAEIE: Ne va afecta dialogul

Mazeiks i-a luat peste picior pe diplomații ruși: Antene satelit nu avem

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării