main logo
5147

Zaharova, către Sandu: Este o trădare. Vom răspunde dureros

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Afaceri Externe, Maria Zaharova, a considerat inacceptabile declarațiile președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, despre panglica Sf. Gheorghe, anunță RIA.

Zaharova, către Sandu: Este o trădare. Vom răspunde durerosColaj: știri.md

„Declarațiile Președintelui Republicii Moldova Maia Sandu despre panglica Sf. Gheorghe sunt inacceptabile, la fel ca și decizia Chișinăului de a interzice acest simbol”, a declarat Maria Zaharova, transmite Știri.md cu referire la RIA.

„Sunt lucruri care nu pot fi trădate, aceasta este o trădare, naturală, reală”, a spus Zaharova la un briefing.

„Astfel de decizii provoacă indignare și cu greu corespund declarațiilor conducerii moldovenești despre angajamentul față de statutul neutru al republicii”, a adăugat ea.

"Încă o dată, facem apel la Chișinău să renunțe la retorica confruntătoare care dăunează cooperării ruso-moldovenești sau vom răspunde. Aceste răspunsuri vor fi dureroase", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

„Nu este alegerea noastră și nu susținem o astfel de retorică”, a subliniat Zaharova.

Știri.md reamintește că în data de 19 aprilie, în cadrul unui briefing de presă, Maia Sandu a anunțat că a promulgat legea care interzicere panglica Sf. Gheorghe și alte simboluri ale războiului precum literele „V” și „Z”.

Președintele a menționat că această lege nu atentează la memoria noastră istorică, la comemorarea eroilor căzut în cel de-al Doilea Război Mondial.

Cu o reacție dură a venit și fostul șef de stat, Igor Dodon.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării