main logo
3708

Zaharova: Aderarea Moldovei și a Ucrainei la UE înseamnă extinderea NATO

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declara recent că o aderare a Ucrainei şi R. Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea spre est a NATO.

Zaharova: Aderarea Moldovei și a Ucrainei la UE înseamnă extinderea NATOImagine simbol

Afirmația Mariei Zaharova a venit ca răspuns la o întrebare legată de posibilitatea ca cele două ţări să devină membre ale blocului comunitar european, transmite Știri.md cu referire la Adevarul.ro.

S-a întâmplat după ce, pe 21 mai, șefa diplomaţiei belgiene, Hadja Lahbib, a afirmat că Belgia, care deţine în acest semestru preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene şi, prin urmare, stabileşte agenda întâlnirilor, intenţionează să înceapă negocierile de aderare cu Ucraina şi R. Moldova în luna iunie.

De menționat că, la sfârșitul lunii februarie a acestui an, purtătoarea de cuvânt a MAE rus a acuzat NATO că transformă R. Moldova într-o „a doua Ucraină”, fără a se gândi la „posibile consecințe”.

Afirmațiile de atunci au venit ca răspuns la o declarație făcută de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, pe care reprezentanta Moscovei a catalogat-o drept „reacţie nervoasă”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării