main logo
577

Vovc: Salariile judecătorilor CC sunt majorate cu încălcarea Constituției

"Asta trebuie să ai tupeu să majorezi sporul salarial al judecătorilor Curții Constituționale cu grava încălcare a Constituției", susține fostul deputat al Platformei DA, Liviu Vovc.

Vovc: Salariile judecătorilor CC, majorate cu încălcarea ConstituțieiFoto: știri.md

Despre asta politicianul a scris pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.

"Violezi Constituția ca să "întărești" Curtea Constituțională. Cel mai trist este că această încălcare nu a fost promovată de un deputat fără cunoștințe juridice, dar de însuși președintele Comisiei Juridice, ex-ministru al Justiției.

P.S. celor care iubesc să sară în apărarea tuturor prostiilor actualei majorități recomand să citiți mai întâi art. 131 al. 4 din Constituție:

(4) Orice propunere legislativă sau amendament care atrag majorarea sau reducerea veniturilor bugetare sau împrumuturilor, precum și majorarea sau reducerea cheltuielilor bugetare pot fi adoptate numai după ce sunt acceptate de Guvern", a scris Vovc.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „23. Amendamentul OS nr.48 din 24 noiembrie 2021 referitor la Art. XIII din proiectul de lege ce vizează completarea articolului 10 cu alineatul (3'), completarea articolului 17 privind modificarea alineatului (2) și completarea cu litera e) (acordarea sporului specific în mărime de 100% pentru personalul din autoritatea responsabilă de controlul constituÈ›ionalităț›ii) nu se acceptă. Propunerea depășește cadrul de resurse disponibil neavând acoperire în proiectul bugetului de stat pentru anul 2022.”
Știri.md reamintește că cei 5 judecători ai Curții Constituționale vor primi salarii lunare semnificativ mai mari, datorită schimbărilor în politica bugetar-fiscală, dar și în Legea bugetului, aprobate recent de Parlament.

Potrivit calculelor făcute de fostul premier al țării, Ion Chicu, leafa magistraților CC se ridică de la 44.735 la aproape 82.000

Deputatul PAS, Olesea Stamate, a confirmat aceste majorări, menționând că „independența țării trebuie asigurată și cu o remunerație decentă”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării