main logo
1839

Vovc, despre vizita lui Kozak la Chișinău: Lipsă de transparență

Fostul deputat al Platformei DA, Liviu Vovc, susține că vizita oficialului rus Dmitrii Kozak a fost învăluită în tăcere și lipsă de transparență.

Vovc, despre vizita lui Kozak la Chișinău: Lipsă de transparențăFoto: știri.md

Despre aceasta, ex-deputatul a scris pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

"O dată ce vine un oficial străin cred că e corect să știe și cetățenii temele discutate. Consider că a fost corect să fie invitat Kozak pentru discuții cu președintele țării, ministrul de Externe și cel al Reintegrării. E nevoie de discuții cu toate statele. O politică externă echilibrată.

Pentru mine însă e neclară această tăcere și lipsă de transparență. Comunicate scrise la câteva ore distanță, fără întrebări din partea presei și răspunsuri din partea oficialilor e praf în ochii plebei.

Totuși această vizită este destul de importantă și cetățenii trebuie să cunoască. Indiferent dacă la finalul acestor discuții s-a ajuns la consens sau nu", a scris Liviu Vovc.

Știri.md reamintește că șeful-adjunct al administrației Președinției Federației Ruse, Dmitrii Kozak, a venit ieri, 11 august, într-o vizită de lucru la Chișinău.

Oficialul s-a arătat mulțumit de dialogul pe care l-a avut la Chișinău cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Potrivit presei, după ce a stat la vorbă cu Maia Sandu, Kozak a mers la sediul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, acolo unde era deja așteptat de către Igor Dodon și Vladimir Voronin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării