main logo
6092

Votum.md: Năstase - 53,25%, iar Ceban - 46,75% în turul II

Sondajul independent, realizat de proiectul votum.md în ajunul celui de-al doilea tur de scrutin din Chișinău, a luat sfârșit astăzi, 1 iunie.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, are mai mari șanse pentru ocuparea fotoliului de primar de Chișinău decât contracandidatul său, socialistul Ion Ceban.

Cel puțin așa arată rezultatele sondajului online la care au participat 13.504 internauți din Chișinău, care au avut la dispoziție 8 zile pentru a-și da votul virtual.

Astfel, Andrei Năstase a acumulat 53,25% din numărul total de voturi. Aceasta înseamnă că a fost ales de 7.191 utilizatori ai platformei votum.md.

La rândul său, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Ion Ceban, s-a clasat pe locul doi și a acumulat 6.313 voturi, ceea ce echivalează cu 46,75%.

La fel ca în turul întâi, femeile au fost mai puțin active, înregistrând o participare la sondaj de circa 20%. Cei mai activi alegători din rândul femeilor s-au dovedit persoanele cu vârstele de 25 și 30 de ani. Cei mai activi votanți printre bărbați sunt cei în vârstă de 30 de ani.

Votum.md este un proiect de sondaje sociologice independente, în cadrul căruia fiecare persoană care dispune de acces la internet își poate expune opinia. 

Proiectul este necomercial, respectiv nu urmărește obținerea veniturilor și nu este finanțat de niciun candidat sau partid politic.

Reamintim că, înaintea primului tur, cel mai exacte dintre toate studiile electoratului a fost sondajului din cadrul proiectului votum.md.

După turul al doilea de scrutin din Capitală, care va avea loc pe 3 iunie, pe platforma online vor apărea noi sondaje cu întrebări actuale pentru societate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării