main logo
5176

Votum.md: 15.000 de oameni au ales deja. Cine sunt liderii sondajului

Sondajul online de pe site-ul Votum.md privind alegerile prezidențiale a adunat peste 15.000 de voturi. Studiul a fost lansat vineri, 9 octombrie.

La moment, pe Votum.md doar 3 candidați au reușit să obțină peste 19% din numărul total de voturi: Maia Sandu (PAS), Renato Usatîi (“Partidul nostru”), Igor Dodon (сandidat independent).

Aproximativ 38,23% dintre participanții la sondaj consideră că Maia Sandu va deveni următorul președinte al Republicii Moldova. Este favorita respondenților din raioanele din centrul țării, dar și din unele raioane de la nord (Dondușeni, Florești) și de la sud (Ștefan Vodă, Cantemir). Pentru acest candidat și-au dat voturile și reprezentanții diasporei din  SUA, Canada și unele state europene (Germania, Franța, Spania, Italia, Marea Britanie, Suedia, România, Belarus).

Liderul Partidului politic “Partidul nostru” Renato Usatîi a fost susținut de 28,73% dintre respondenți. Printre aceștia s-au numărat locuitorii raioanelor din nordul Moldovei, Autonomia Găgăuză, din unele raioane din centrul țării (Hâncești, Nisporeni), la fel și diaspora moldovenească din Austria, Ucraina, Portugalia și Republica Cehă.  

Igor Dodon a obținut 19,95% din numărul total de voturi, fiind susținut de locuitorii din Briceni și Anenii Noi, precum și de diaspora din Polonia și Estonia.

Ceilalți 5 candidați au acumulat sub 3,5% in voturi în sondajul online, după cum urmează:

Violeta Ivanov (PP “Șor”) — 3,44%, Octavian Țîcu (PUN) — 3,25%, Andrei Năstase (PPPDA) — 3,05%, Dorin Chirtoacă (Blocul Unirea) — 2,39%, Tudor Deliu ( PLDM) — 0,96%.

Cum poți participa la sondajul Votum.md:

Votarea online pe Votum.md încă nu s-a încheiat, orice utilizator înregistrat pe site având ocazia să participe. Pentru a vota, este nevoie să vă autentificați sau să vă înregistrați pe site. Accesați pagina sondajului, selectați candidatul dorit, faceți clic pe butonul “Votează” din partea de jos a ecranului și finalizați votul.

Utilizatorii înregistrați după data de 1 ianuarie 2020 trebuie să treacă prin procedura “Cont verificat”. Votul este anonim.

Vă reamintim că Votum.md efectuează cercetări sociologice independente și nu urmărește să obțină niciun câștig de pe urma desfășurării acestora. Sondajele nu sunt finanțate sau susținute de niciunul dintre candidații politici.

Votarea online pe Votum.md nu reprezintă o alternativă la alegerile reale, iar rezultatele sale nu afectează rezultatul electoralelor. Prezidențialele din 2020 vor avea loc pe 1 noiembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării