21913
100
Votum.md: 10.000 de voturi. Susțineți Guvernul Filip sau Guvernul Sandu?
21913
100

Platforma independentă Votum.md a lansat un nou sondaj. Internauții moldoveni sunt îndemnați să răspundă cărui Guvern sunt gata să-i acorde susținerea.

Între timp, peste 10.000 de oameni deja au reușit să participe la sondajul online lansat astăzi.

Puteți vota în sondajul de la finalul acestui material sau accesând acest link. 

Alte variante le scrieți în secțiunea pentru comentarii.

Știri.md amintește că Parlamentul din Republica Moldova s-a convocat sâmbătă, la ora 13:00, într-o şedinţă, ignorând decizia Curţii Constituţionale de a fi dizolvat. 

Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Republica Moldova, a declarat că deciziile luate sâmbătă în Parlament reprezintă o încălcare a Constituţiei şi a acuzat Blocul ACUM şi PSRM de tentativă de uzurpare a puterii în stat.

Deputaţii socialişti şi cei din Blocul ACUM au numit în funcţie conducerea Parlamentului, în frunte cu Zinaida Greceanîi, şi au acordat votul de încredere Guvernului Maiei Sandu, care a şi depus jurământul. 

Însă, Curtea Constituţională a decis, într-o şedinţă rapidă, invalidarea alegerii Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al Parlamentului şi că toate deciziile luate de Parlament sâmbătă şi cele care vor fi adoptate în continuare sunt neconstituţionale, inclusiv învestirea noului Guvern.


Citește și
article image
Decis: Reghina Apostolova a fost plasată sub control...
2
789
article image
Cutremur în R. Moldova: Raionul în care s-a produs seismul
0
3156
article image
Deputata Marina Tauber a fost plasată în arest la domiciliu
0
3772
article image
Alertă: Posibile înghețuri în Moldova. Temperaturi...
0
5127