main logo
3706

Voronin: Dodon - „fiu de cățea”, dar e al nostru; Sandu - „găină”

Deși susține că, și în continuare, pledează pentru boicotarea alegerilor prezidențiale pe care le consideră ilegale, liderul comunist Vladimir Voronin dă de înțeles că în actuala situație Igor Dodon este un candidat mai potrivit decât Maia Sandu.

Voronin: Dodon -„fiu de cățea”, dar e al nostru; Sandu -„găină”Liderul comunist Vladimir Voronin dă de înțeles că în actuala situație Igor Dodon este un candidat mai potrivit decât Maia Sandu.

Astfel, participând la emisiunea «Честно Говоря» de la Realitatea TV, fostul șef de stat a recurs la „eufemisme”, numind-o pe candidata PAS „găină”, în timp ce cu referire la liderul socialist a spus că „e fiu de cățea, dar el al nostru fiu de cățea”.

Potrivit lui Vladimir Voronin, cei care vor să o susțină pe Maia Sandu, fac o mare greșeală sau chiar „trădare”. Acesta a spus că a urmărit dezbaterile cu participarea celor doi candidați și a înțeles că Maia Sandu „dacă e să o îmbraci în uniformă, este pregătită pentru interogări, pentru alte lucruri serioase”, în schimb nu a văzut la aceasta „constructivism”. „Nu că nu am văzut creativitate, eu nu am văzut direcția spre care merge. Este tot așa un om din stradă, ca întreaga echipă a lui Mihai Ghimpu, care, slavă domnului, a îngropat duminică ideea unionismului. Dacă ar fi putut să-l muște pe acest Dodon, dar pe el ai de unde-l mușca, este un băiețel rotunjel, atunci l-ar fi mușcat cu siguranță”, a spus liderul comunist.

Mai mult, fostul șef al statului a menționat că Maia Sandu și Iurie Leancă pentru el sunt „victimele gripei aviare”. „Mii jale să mă uit la ei, ce fel de președinți poate să fie”, a spus Voronin, menționând totodată că a crezut că Andrei Năstase este „mai bărbat, cu mai mult caracter”. „Oamenii au stat în corturi, au înghețat, au protestat peste iarnă și până la urmă timp de jumătate de zi Năstase a cedat. (Moderator: În numele cui a cedat?) În numele acestei găini”, a spus Voronin.

Cât ține de liderul socialist, potrivit lui Voronin, „în echipă el a lucrat bine, are experiență și abilități profesionale”. „Unul dintre președinții distinși ai Statelor Unite ale Americii, Roosevelt, încă în 1956, când a fost întrebat ce gândește despre dictatorul din Nicaragua, Somoza, el spunea: da, el într-adevăr încalcă normele democrației pentru care SUA pledează și le implementează. Da, el este atât de rău, este un „fiu de cățea”, dar este al nostru „fiu de cățea” (trad. rus.: «он сукин сын, но он наш сукин сын»). Spun despre ceea că, oricum ar fi Dodon, dar el a crescut în echipă. Mai mult ca atât, îl știu ca pe un membru organizat și disciplinat al echipei. De aceea, cei care nu vor boicota alegerile, să se conducă, în cazul în care această opinie va conta pentru cineva. Să ia în considerare”, a îndemnat liderul comunist, precizând că rămâne pe poziția boicotării alegerilor.

Vladimir Voronin: „Indiferent cine va fi următorul președinte, Republica Moldova rămâne țară parlamentară. Aceasta nu înseamnă că va fi o cale închisă, dacă va fi un președinte constructiv, aceasta nu înseamnă că Parlamentul nu reacționează deloc la acele legi pe care le propune președintele. Nici într-un caz. Pentru că Parlamentul este ales ce același electorat care acum a ieșit, pe 30 octombrie, și va ieși pe 13 noiembrie. Aceasta nu înseamnă că Parlamentul trebuie să-și astupe urechile și să nu audă nimic”.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării