main logo
845

Voronin susţine că vizitele lui Dodon la Moscova sunt pierdere de timp

Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, susţine că vizitele Preşedintelui Igor Dodon la Moscova sunt pierdere de timp, iar şeful statului este "tobă goală".

Voronin: Vizitele lui Dodon la Moscova sunt pierdere de timp

Potrivit agenţiei Infotag, cel de-al treilea preşedinte al RM a venit miercuri la şedinţa de judecată în dosarul fostului membru al PCRM, Pavel Grigorciuc, unde a pledat în calitate de garant pentru eliberarea acestuia şi a răspuns la întrebările jurnaliştilor, transmite Știri.md.

El a spus că ştie din surse sigure de la Moscova că vizitele lui Dodon în capitala Rusiei sunt inutile. 

Voronin s-a arătat indignat faţă de lipsa de transparenţă în privinţa banilor care ajung în Fundaţia "Din Suflet" a Primei Doamne, Galina Dodon.

"Este evident că acesta nu este finanţat din bugetul de stat. Transferuri din străinătate sunt interzise. Atunci de unde vin banii?", a întrebat el.

Liderul PCRM este convins că, dacă se va ajunge la alegerile parlamentare anticipate, rezultatele votului vor fi cu siguranţă falsificate.

"Mai mult decât în februarie. Aceşti tipi au investit milioane şi milioane în schimbarea sistemului electoral (din proporţional în cel mixt - "I."). Aceşti bani trebuie recuperaţi şi încă cu dobândă. Vă voi da un exemplu. La ultimele alegeri, într-o circumscripţie au fost declarate nevalabile toate buletinele în care era votat PCRM. În total, la aceste alegeri au fost declarate nevalabile peste 340 de mii de buletine. Aşa cantitate nu a fost niciodată în toţi anii de independenţă. Oare aceasta nu înseamnă falsificare? Consiliul Europei a fost împotriva noului sistem, la fel ca şi Comisia de la Veneţia şi Uniunea Europeană. Dar pentru aceşti băieţi este important să-şi obţină ce vor. Aceste alegeri au fost fraudate, începând cu listele alegătorilor şi terminând cu votarea diasporei în străinătate", a spus Voronin.

El a spus că PCRM nu se pregăteşte prea mult pentru posibile alegeri, inclusiv la Chişinău.

"Avem un sistem extins de organizaţii în teritoriu şi o echipă pregătită. Dacă va fi necesar, vom participa. Însă problema este că majoritatea candidaţilor pentru şefia capitalei acţionează ca politicieni. Dar Chişinăul are nevoie de un gospodar. Aici trebuie schimbat statutul Chişinăului. Cu gloata aceasta de consilieri nu se mişcă lucrurile. Între timp, Chişinăul se distruge", a spus Voronin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării