main logo
3208

Voronin spune cum ar putea fi dat PAS-ul jos: Repetăm un 7 aprilie?

Opoziția din ce în ce mai des iese în spațiul public cu declarații critice vizavi de activitatea PAS.

Voronin spune cum ar putea fi dat PAS-ul jos: Repetăm un 7 aprilie?Colaj: știri.md

În cadrul emisiunii ”Puterea a Patra”, deputatul BCS Vladimir Voronin a fost întrebat cum este posibil de determinat PAS-ul să plece de la putere, luând în calcul faptul că are 63 de mandate și încă trei ani de activitate înainte, transmite Știri.md.

”Trebuie de fugărit pe toți în frunte cum prim-ministrul. Ei să se ducă sau oamenii să iasă. Mobilizăm lumea, căci la iarnă dacă iar vom îngheța cu copiii și bătrânii, așa va fi bine? Ei vor sta în fotolii și nu vor îngheța, să fim serioși.

Să ridicăm toată Moldova și ei vor pleca cu binișorul. Eu am vorbit despre 7 aprilie. Ei au venit, dar ei erau niște mucoși. Acum de ce să nu se repete un 7 aprilie? Asta nu e instigare, e răspuns la întrebare”, a declarat Voronin.

Reamintim că ziua de 7 aprilie a anului 2009 va rămâne în istoria R. Moldova ca fiind o zi neagră. Atunci, rezultatele alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009 i-au determinat pe mii de tineri să iasă în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), în semn de protest împotriva regimului comunist, care obținuse o majoritate de 60 de mandate în acel scrutin. Protestul, inițial pașnic, s-a transformat ulterior într-o manifestație violentă cu dezordini în masă, iar mii de tineri au fost maltratați și judecați în comisariatele de Poliție.

Ciește și: Promo-LEX, de 7 aprilie: Nimeni nu își ispășește pedeapsa pentru abuzuri

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării