26 iunie, 21:08
2 131
12
Voronin: Scopul nostru e să nu-i permitem lui Dodon să ajungă președinte
26 iunie, 21:08
2 131
12

Fostul președinte al R. Moldova și liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, anunță că PCRM ar putea să se implice în campania prezidențială.

Colaj: știri.md

Deși campania o consideră neconsituțională, o vor face doar pentru a nu-i permite lui Igor Dodon să obțină cel de-al doilea mandat. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă în cadrul unei emisiuni de la TVC21, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„Dorim să vedem care va fi procedura de alegere a președintelui. Va fi ea în Parlament sau vom avea alegeri directe. Totodată, ar trebui să vedem lista candidaților.

Sunt unele personalități odioase din cauza cărora, chiar dacă nu dorim, vom fi obligați să ne implicăm în campania prezidențială.

Anume pentru ca aceste persoane odioasă să nu ajungă sau să nu rămână în funcția de președinte... E vorba de Dodon. 

Ar fi bine ca și alegătorii noștri să înțeleagă acest lucru. Dar, avem și un alt personaj, precum e Maia Sandu care este puțin mai bună decât Ghimpu. Ea va întoarce R.Moldova în brațele României”, a declarat el.

Potrivit liderului comuniștilor, PCRM ar putea să înainteze și un candidat din partea societății civile.

„Din anul 2009 în R.Moldova nu a existat un președinte legitim. Toți care au fost, au ajuns ilegal în funcție...

Dacă din nou mergem la scrutinul prezidențial în baza alegerilor directe, atunci ce, trebuie să lăsăm această nenorocire pentru încă patru ani? Sau o isterică?

Subiectul ca Dodon să nu ajungă în al doilea mandat este mai important decât neconstituționalitatea acestor alegeri”, a punctat el.

De precizat că PCRM a boicotat alegerile prezidențiale din 2016, numindu-le drept neconstituționale.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter