main logo
3464

Voronin: Răpirea celor 4 moldoveni este un scenariu cu miză electorală

Învinuirile de spionaj atribuite de structurile separatiste de la Tiraspol celor patru cetăţeni moldoveni răpiţi, printre care un poliţist şi un funcţionar, sunt aberaţii, iar răpirea lor este un scenariu cu miză electorală.

Voronin: Răpirea celor 4 moldoveni este un scenariu cu miză electoralăFoto: publika.md

De această părere este liderul comuniştilor Vladimir Voronin, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Mai mult, fostul președinte îl acuză pe actualul şef al statului Igor Dodon, candidat independent la prezidenţiale, că ar fi beneficiarul acestei situaţii, în detrimentul imaginii Ministerului Afacerilor Interne.

Președinția însa respinge categoric aceste acuzaţii. "Igor Dodon îl tratează cu respect  pe domnul Vladimir Voronin, motiv pentru care ne abţinem să comentăm declaraţiile sale", a declarat purtătorul de cuvânt al candidatului independent Igor Dodon.

"Dumneavoastră, ca fost ministru de Interne și fost șef de stat, cum vedeți toată această situație legată de răpirea cetățenilor moldoveni?", a întrebat jurnalistul Pubika TV, Mihaela Blanaru.

"Prima întrebare pentru mine care nu e înțeleasă, ce fel de secrete de stat poate să aibă un polițist de sector? De unde? El lucrează conform indicațiilor Ministerului de Interne. Au ei de lucru, fără secrete de stat. Nu cred că e făcut întâmplător, ea e organizată.", a spus fostul președinte al țării, Vladimir Voronin.

Vladimir Voronin este convins că răpirea ar fi fost orchestrată.

"Ați spus că acțiunea a fost organizată și de cei din stânga și din dreapta Nistrului. Când spuneți cei din dreapta despre cine vorbiți?"

"Înțelegea a fost de aici, să facă o provocare ca să-l facă pe Dodon salvatorul națiunii. Ca el să se adreseze urgent, că el l-a contactat pe Krasnoselski și Krasnoselski a dat indicații ca să fie eliberați.

Nu cum așa? Asta e în interesul direct a lui Igor Dodon la înțelegerea cu organele din regiunea transnistreană.", a afirmat fostul președinte al țării, Vladimir Voronin.

Fostul președinte al țării spune că Ministerul de Interne nu ar fi fost implicat în această acțiune.

"De ce umbra aceasta cade pe Ministerul de Interne care nu are nimic cu chestia aceasta? Ministerul de Interne nu este cointeresat în aceste răpiri, în aceste lucruri, categoric.", a menționat fostul președinte al țării, Vladimir Voronin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării