main logo
591

Voronin: Propunerea democraților de a reforma Parlamentul este cinică

Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, califică drept "culmea cinismului" iniţiativele Partidului Democrat privind reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 61 şi privind introducerea mecanismului de revocare a mandatului de deputat, iniţiative care au fost propuse pentru referendumul din 24 februarie.

Voronin: Propunerea democraților de a reforma Parlamentul este cinică

Potrivit agenţiei Infotag, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, el a menţionat că "PDM a discreditat mai întâi corpul de deputaţi, transformând Parlamentul într-un focar de corupţie prin mituirea deputaţilor şi schimbarea componenţei fracţiunilor contrar voinţei poporului şi apoi încercând să-şi atingă propriile obiective printr-un referendum consultativ", transmite Știri.md.

Voronin crede că democraţii speră să obţină voturile alegătorilor cărora le va plăcea ideea de a reduce numărul deputaţilor.

"În nicio ţară cu o populaţie mai mică sau la fel ca în Moldova nu există mai puţin de 100 de deputaţi. Întrebările puse la referendum sunt o idee din afara sistemului şi este extrem de populistă. În Consiliul Municipal Chişinău sunt 51 de consilieri, iar în Parlamentul Moldovei suverane se propune să fie doar 61 de deputaţi", a spus el.

Liderul comuniştilor a îndemnat cetăţenii să boicoteze referendumul şi nici să nu ia buletinele respective, pentru că "chiar dacă omul va vota "împotrivă", aceasta va însemna că alegătorul a participat la referendum, lucru de care anume au nevoie autorităţile".

"Ei au inventat toată această schemă, însă au scăpat un moment: nu au anulat pragul de participare la referendum, ca în cazul alegerilor parlamentare", a concluzionat el.

Potrivit Codului electoral, Comisia Electorală Centrală declară că referendumul republican a eşuat dacă la acesta a participat mai puţin de o treime din cetăţenii înscrişi în listele alegătorilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării