main logo
415

Voronin: PCRM nu va participa la alegerile primarului Chişinăului

Partidul Comuniştilor (PCRM) nu va participa la alegerile primarului Chişinăului, dar va înainta candidaţi în Consiliul Municipal al Capitalei.

Voronin: PCRM nu va participa la alegerile primarului ChişinăuluiFoto: golos.md

Anunţul a fost făcut de preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, la o emisiune de televiziune, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

În opinia sa, trebuie revizuită Legea privind statutul municipiului Chişinău pentru a separa atribuţiile primarului şi ale Consiliului Municipal, astfel încât Consiliul să aibă putere asupra primarului, dar nu invers. 

"Totodată, Chişinăul se poate pomeni la un moment dat cu doi primari. Acest lucru se poate întâmpla deoarece, la alegerile precedente, liderul Platformei DA, Andr ei Năstase, a fost ales primar cu majoritatea de voturi. Iar dacă Curtea Europeană a Drepturilor Omului spune că hotărârea instanţei privind invalidarea mandatului său a fost greşită, iar pe 20 octombrie în fruntea primăriei capitalei va fi aleasă o altă persoană, atunci am putea să ne confruntăm cu situaţia jenantă când în Chişinău vor fi doi primari aleşi", a spus Voronin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării