main logo
4143

Voronin: Magazinele sunt muzee. Oamenii nu pot cumpăra nimic

Comunistul Vladimir Voronin a propus guvernării să majoreze salariile bugetarilor de 10 ori. Declarația a fost făcută în timpul dezbaterilor din Parlament pe marginea noului sistem de salarizare în sectorul public, care a fost aprobat în prima lectură.

Voronin: Magazinele sunt muzee. Oamenii nu pot cumpăra nimic

În replică, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a spus că fondul de salarizare este majorat în limita posibilităților, transmite Ştiri.md cu referire la Agora.

„Sugerez o idee mai mult pentru PDM, care văd că a epuizat deja toate ideile și nu mai au ce propune societății. De ce să nu majorați salariul de 10 ori la toți, fără niciun fel de grilă. Omul primește bani și ce face cu ei? Se duce și își hotărăște problemele, cumpără, plătește. Banii aceștia vin înapoi sub formă de impozite, de alte plăți. Agenții economici procură altă marfă, marfa aceasta iarăși circulă. Într-un volum al lui Karl Marx este formula câți bani trebuie să fie în țară. Nu câți vrea „Cioflea” (n.r. guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea), câți vrei matale (n.r. ministrul Finanțelor, Octavian Armașu). De ce umblați voi cu 30 de capici, cu 30 de lei. Toate schemele acestea de salarizare nu corespund realitățile. Eu am ascultat un interviu tare simpatic cu dvs, dar de ce noi nu facem în felul următor: în întreprinderile de stat sunt conducători care primesc 50-70 de mii de lei. Și la el ora are 60 de minute, și la muncitorii de rând, și la asistenta medicală, și la educatoarea din grădiniță. Ei nu lucrează și nu transpiră mai mult”, a declarat Vladimir Voronin.

Mai mult, comunistul a propus ca salariul bugetarilor să nu fie mai mare decât cel al șefului statului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării