main logo
874

Voronin: E rușinos pentru SUA să accepte mită sub forma fostului stadion

Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, consideră că pentru SUA „va fi ruşinos să accepte mită de la actualul regim al Moldovei sub forma a 5 hectare de teren al fostului stadionul republican pentru construirea unui nou sediu al ambasadei".

Voronin: E rușinos pentru SUA să accepte mită sub forma fostului stadion

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul PCRM, despre aceasta liderul comuniştilor a declarat la întrevederea cu Ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice la Chişinău.

Părţile au discutat situaţia politică şi socio-economică din ţară, perspectivele de soluţionare a conflictului transnistrean şi o serie de alte probleme.

Referindu-se la viitoarele alegeri parlamentare, Voronin a menţionat că "acestea nu vor fi nici democratice, nici libere din cauza nivelului ridicat al corupţiei şi în condiţiile statului capturat".

Potrivit lui, "în timpul campaniei electorale, principalele instrumente ale Partidului Democrat şi marionetelor sale vor fi falsificarea şi mituirea alegătorilor".

„Miliardul de dolari furat este una din sursele de corupere atât a alegătorului, cât şi a membrilor comisiilor electorale la toate nivelurile. Sistemul electoral mixt a fost adoptat pentru menţinerea regimului mafiot la guvernare. Şi din acest motiv, ei vor utiliza toate mijloacele posibile pentru propria securitate şi pentru a evita tragerea la răspundere pentru crimele comise", este convins fostul preşedinte.

El s-a arătat indignat faţă de deportarea din Moldova a celor şapte profesori turci de la liceul "Orizont". "De fapt, ei au fost deportaţi în schimbul reconstrucţiei clădirii preşedinţiei şi construcţiei arenei sportive", a spus Voronin.

La sfârşitul întrevederii, el i-a mulţumit diplomatului pentru contribuţia adusă la relaţiile moldo-americane şi i-a urat succes în activitatea sa ulterioară.

Petiția Soarta stadionului, decizia poporului" a fost publicată pe site-ul Forum.mddeținut de compania Simpals. Aceasta este adresată Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova, precum și Ambasadei SUA la Chișinău.

Petiția afirmă că cetățenii au așteptat ca stadionul să fie restaurat „însă guvernul a luat o altă hotărâre: să distrugă rămășițele și să transmită teritoriul pentru a fi construită pe acesta clădirea unei ambasade “. Semnatarii sunt categoric împotriva unei astfel de decizii.

Petiția poate fi semnată accesând linkul: https://forum.md/ro/petitions/385

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării