main logo
18668

Voronin dezvăluie o persoană cu pensie de 400.000 de lei în R. Moldova

În Republica Moldova există persoane care primesc pensie de 400.000 de lei.

Voronin dezvăluie o persoană cu pensie de 400.000 de lei în R. MoldovaFoto: captură video

Cel puțin asta a declarat fostul președinte al țării, Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii "Puterea a Patra" de la N4, transmite Știri.md.

"Mata ai auzit de pensie de 400.000 de lei pe lună? Iată să știi că există și așa pensie, mai mult nu, dar mai puțin da, sute de mii de lei există", a spus Voronin.

Fiind întrebat dacă cunoaște persoana respectivă, Voronin a răspuns: "Am știut-o și am avut și întâlniri cu ea așa "delovîe" când eram președinte".

Mai mult decât atât, fostul președinte a dezvăluit că este vorba despre o persoană din sistemul bancar, iar pentru a avea așa o pensie mare în R. Moldova, Voronin spune că nu e neapărat să ai funcții mari și să muncești toată viața.

"Nu întotdeauna pensiile sunt legate de aportul omului în activitatea lui pe parcursul vieții. Aceasta e o persoană din sistemul bancar. Acolo ei au făcut ce le-a trebuit lor să facă. Dar acel om care muncește ca un rob toată viața, iată primește ceea ce primește, dar Dodon majorează pensia cu 1%", a adăugat Vladimir Voronin.

Referindu-se la pensia sa, fostul șef al statului a precizat că aceasta constituie 80% din salariul actual al președintelui.

Precizăm că, anul trecut, deputatul Iurie Reniță a solicitat informații despre cea mai mare pensie din țară de la Casa Națională de Asigurări Sociale. Atunci, oficialii i-au răspuns că aceasta constituie 224.197 de lei, iar beneficiarul a activat în domeniul financiar-bancar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării