main logo
2497

Voronin, despre vizita lui Erdogan: A fost un show neînțeles

„A fost doar un show”, reflectă mesajul liderului PCRM, Vladimir Voronin privind vizita președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

Voronin, despre vizita lui Erdogan: Un show neînțeles

Mai mult, dânsul a ținut să menționeze că aceasta ține și de expulzarea celor șapte cetățeni turci din Republica Moldova, relatează Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Nu a înțeles nimeni de ce a venit Erdogan. A fost o vizită show, dar nu una de lucru sau oficială. Până la urmă se putea de expediat imagini cu Președinția. Noi vedem în Dodon un fel de sultan turcesc. Vedeți cât de mult îi place această funcție? Cu toate că nu face nimic. Zero rezultate de la această vizită”, a declarat Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „În profunzime”.

De asemenea, și liderul PCRM consideră faptul că această vizită ține de expulzarea celor șapte cetățeni turci din Republica Moldova de acum o lună.

„De ce vizita din august a fost amânată? Se pare că a fost pusă condiția de a expulza acei turci. Altă explicație nu-i. De unde așa dragoste din partea lor?”, a concluzionat Voronin.

Amintim că vizita lui Erdogan a avut loc la o lună după ce șapte profesori turci de la Liceul Teoretic „Orizont” au fost expulzați din Moldova. Acum ei sunt deținuți în penitenciare din Istanbul.

Președintele Turciei s-a aflat în Republica Moldova două zile.

Mai mult, în UTA Găgăuzia data de 18 octombrie a fost declarată zi liberă, cu ocazia vizitei președintelui Turciei. Dispoziția fiind emisă de către bașcanul regiunii, Irina Vlah.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării