5062
1
Voronin, despre plecarea din țară a lui Plahotniuc, Șor și moartea lui Luncașu
5062
1

Plecarea din țară a fostului președinte PDM, Vladimir Pahotniuc, a deputatului Ilan Șor, dar și moartea omului de afaceri Iurie Luncașu sunt cuprinse de incertitudine.

Foto: adevarul.ro

Declarația aparține liderului PCRM, Vladimir Voronin, și au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Eu citesc ceea ce citiți și dumneavoastră, că Șor a părăsit țara, că era anchetă, dar de Plahotniuc nici până în ziua de azi nu știu situația, nu i-au deschis nici anchetă, nici nimic”, a precizat Voronin.

În ceea ce privește presupusul suicid al omului de afaceri, Iurie Luncașu, acesta menționează că a rămas uimit când a auzit vestea și că „nici până acum nu înțeleg motivele, de ce a procedat în felul acesta”.

De asemenea, Voronin spune că: „organele de anchetă trebuie să prevadă mai multe versiuni, nu trebuie să se oprească numai la una”.

În context, Vladimir Voronin îl caracterizează pe fostul om de afaceri ca fiind „un om calm, liniștit” și „care nu a avut niciodată cu nimeni conflicte, cum la noi cu business, apoi se împărțesc, apoi se despart. El a fost cu totul o altă generație de businessmani”.

Amintim că, în urma transferului pașnic al puterii de la PDM la PSRM-ACUM, fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, dar și președintele partidului „Șor”, Ilan Șor, au părăsit țara.

Cât despre Iurie Luncașu, omul de afaceri și apropiatul lui Vladimir Plahotniuc s-ar fi împușcat în regiunea capului pe 17 august 2019 se știe din spusele ministrului de Interne, Andrei Năstase, că anumite forțe au vrut să impună o singură ipoteză, cea a suicidului.

Mai multe voci spun că, în trecut, atât Vladimir Plahotniuc, cât și Iurie Luncașu au fost oameni din anturajul lui Vladimir Voronin.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter