main logo
3159

Voronin, despre Dodon: Se clatină fotoliul de șef al statului

Președintele care, în loc să-și îndeplinească obligațiunile sale directe, se implică în fraude politice și financiare, riscă să fie acuzat.

Voronin, despre Dodon: Se clatină fotoliul de șef al statului

Într-un interviu acordat, fostul șef de stat, Vladimir Voronin, și-a exprimat opinia referitor la activitatea lui Igor Dodon în calitate de actual președinte al țării, transmite Știri.md cu referire la tvc.md.

Într-un interviu, Vladimir Voronin a afirmat că amnistia migranților, despre care vorbește atât de des Igor Dodon, nu doar că este interpretată greșit, dar are ca scop doar aducerea oamenilor la vot în Republica Moldova.

Tot aici, Vladimir Voronin a mai spus că actualul președinte speculează cu sprijinul Moscovei în scopul de a menține imaginea candidatului pro-rus.

În acest context, el a reamintit și despre contractul de livrare a gazelor ruseşti, în anul 2005, semnat de Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi care a adus pagube moldovenilor.

Pentru un astfel de contract la gaze, Iulia Timoșenko a făcut pușcărie. Exact pentru asta, când Dodon și Greceanîi ne-au adus de la Moscova prețuri la gaze mai mari decât în Germania. 

Există astfel de oameni care: „Uitați-vă! Este în fotografie cu Putin, înseamnă că suntem cu Rusia, înseamnă că Rusia ne va ajuta!” Rusia ne va ajuta, doar dacă ne vom ajuta singuri!

„Tot ceea ce face astăzi Dodon, involuntar ne duce cu gândul la o monarhie”, spune Vladimir Voronin. Fostul președinte al Republicii Moldova și-a exprimat îngrijorarea cu privire la mușamalizarea atentă a surselor de finanțare a fundației Galinei Dodon – „Din Suflet” și asupra conceptului de „primă doamnă”.

Vladimir Voronin consideră că prea multe întrebări s-au acumulat la adresa lui Igor Dodon, însă prea puține răspunsuri oferă acesta.

Reamintim că, la ultima ședință a Parlamentului, deputații au susținut inițiativa PCRM de a efectua un audit public al proiectului de renovare a clădirii prezidențiale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării