main logo
864

Voronin, despre criza politică: Se schimbă o grupare mafiotă oligarhică cu alta

Potrivit liderului PCRM, „noul Parlament nu se va deosebi cu nimic faţă de ceea ce o fost până acum”, iar politicienii sunt interesați de împărțirea funcțiilor.

Voronin, despre criza politică: Se schimbă o grupare mafiotă cu alta

„Se schimbă o grupare mafiotă oligarhică cu alta. Mai mult nu se schimbă nimic”, a declarat Vladimir Voronin într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

Voronin spune că alianța dintre PSRM şi ACUM „nu o să facă nimic” și i-a criticat dur pe socialiști, ai căror lideri, printre care Zinaida Greceanîi, Igor Dodon și Ion Ceban au făcut parte în trecut din PCRM.

„Aceştia care sunt acum la guvernare nu se deosebesc cu nimic faţă de predecesorii lor. Din mâna cui o mâncat ei? De unde vin socialiştii, cine i-o crescut pe toţi, din mâna cui o mâncat ei? Dodon acum poate mult să vorbească, precum că luptă cu mafia, dar nu trebuie să uite de unde se trage. [...] Uitaţi-vă la componenţa PSRM, sunt cei care au lucrat tot timpul cu democraţii. Cine este Ion Ceban, şi uitaţi-vă cu ce se ocupă. Citiţi raportul KROLL, despre familia Greceanîi câte milioane de lei i-a revenit şi acum a devenit speaker-ul Parlamentului”, a declarat Voronin.

„V-aţi bucurat toţi când aţi scăpat de comunişti după ce au avut loc evenimentele din 7 aprilie. Şi acum după 10 de ani, unde ne aflăm? Timp de 10 de ani, Moldova este sub „cutremur seismic”. Noi acum am rămas ca cei fără mamă şi fără tată. La noi, ultimele alegeri nu s-au petrecut pe un principiu corect. Niciodată nu s-au ales cei mai destoinci, capabili şi competenţi. Alegerile nu s-au desfăşurat pentru ca oamenii să trăiască mai bine, dar ca cineva să ocupe funcţii cât mai imporatnte în stat. Cei care au mai mulţi bani cumpără sărmanii oameni cu 200 de lei pentru un vot. Din acest motiv câştigă aceşti oameni incompetenţi”, a mai spus liderul PCRM, adăugând că alegerile anticipate sunt unica ieșire din situație.

„Anticipatele ar trebui să fie monitorizate de mai multe organizaţii internaţionale încă de la început, de la listele alegătorilor şi până la rezultatul scrutinului electoral. Consider că alegerile ar trebui organizate la toamnă, prin noiembrie, nu vara, când lumea-i dusă. Și aşa-i dusă, vai de capul lor…”, a mai spus fostul președinte al Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării