main logo
1018

Voronin, criticat dur de Dodon: Pentru partid ar fi mai bine ca el să plece

Liderul comunist Vladimir Voronin a trădat partidul din care face parte, dar și Republica Moldova. Declarația a fost făcută de către Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Пятница” cu Anatolii Golea, de la RTR Moldova.

Voronin, criticat dur de Dodon: Ar fi mai bine ca el să plece

„El, de cel puțin trei ori, a trădat și partidul și țara. În 2003 - când putea fi rezolvată problema transnistreană. A doua oară - în 2009. Atunci am primit majoritatea parlamentară, aveam 60 de mandate, am fost cu Zinaida Greceanîi și i-am spus că mai avem câteva mandate care vor vota pentru Greceanîi la funcția de președinte. El nu ne-a ascultat și a făcut alegeri anticipate. El a oferit democraților puterea asupra Republicii Moldova. A treia oară a trădat când a fost cazul cu cei 14 deputați și cu tot ce s-a întâmplat până la alegeri”, a declarat Igor Dodon, citează Agora.

Șeful statului a precizat că Vladimir Voronin va rămâne în istorie drept o persoană care a acționat conform propriilor interese.

„După alegerile din anul 2014, eu m-am apropiat de comuniști și le-am propus să ne ținem împreună. Am fi fost 46. Voronin era într-atât de iritat, încâat i-a rugat pe democrați să nu fie puși în sala Parlamentului alături de noi”.

„Comuniștii nu vor intra în următorul Parlament, de aceea nu va trebui să facem coaliție cu ei. Va fi primul Parlament, după mulți ani, în care nu va fi Partidul Comuniștilor. Asta este treaba lor, dar eu cred că pentru partid ar fi mai bine ca el să plece”, a conchis Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării