main logo
588

Voronin: Autorităţile Moldovei au început deja maşinaţiile preelectorale

Autorităţile Moldovei „au început deja maşinaţiile preelectorale şi pregătirea falsificării viitoarelor alegeri parlamentare".

Voronin: Autorităţile Moldovei au început deja maşinaţiile preelectorale

O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, miercuri la întrevederea cu noul şef al Oficiului Consiliului Europei în RM, William Massolin, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul PCRM, Voronin i-a înmânat oaspetelui o culegere de discursuri de la conferinţa din 2012, în care comuniştii moldoveni, împreună cu societatea civilă, au fundamentat, pentru prima dată, concluzia că Republica Moldova este un stat capturat.

„Atunci mulţi au râs ironic şi au acuzat PCRM că distorsionează realitatea. Însă acum doi ani, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a confirmat în mod public această teză. Şi, recent, Parlamentul European a recunoscut această realitate în rezoluţia sa", a reamintit liderul comuniştilor.

În opinia sa, în ultimii ani, Constituţia Moldovei "a devenit sluga intereselor Partidului Democrat, iar Parlamentul este cel mai concludent exemplu de corupţie politică, atunci când deputaţii sunt cumpăraţi ca marfă".

„În acelaşi timp, ori de câte ori democraţii au nevoie de voturi suplimentare, "în ajutor" le vin socialiştii şi Igor Dodon. Aşa s-a întâmplat în timpul votării pentru schimbarea sistemului electoral, care a fost adoptat contrar recomandărilor Comisiei de la Veneţia, care este un organ al Consiliului Europei", a explicat Voronin.

La rândul său, Massolin a informat că, la sfârşitul lunii ianuarie, la Chişinău va sosi o misiune de observatori ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

„Ei vor depune toate eforturile pentru a evalua situaţia nu numai în ziua alegerilor, ci şi contextul general al condiţiilor în care acestea vor avea loc", a asigurat diplomatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării