main logo
738

Voronin anunță ce trebuie schimbat urgent în Constituție

În Constituția R. Moldova ar trebui introduse prevederi noi care să permită lipsirea deputaților de mandate, în cazul în care aceștia părăsesc partidul care i-a adus în Legislativ și trec în altă fracțiune parlamentară.

Voronin anunță ce trebuie schimbat urgent în ConstituțieFoto: moldova.md

De această părere este liderul comuniștilor Vladimir Voronin, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Fostul șef de stat a amintit de situația creată acum câțiva ani, când Partidul Democrat „a ajuns în Parlament cu 19 mandate de deputat și la sfârșit de legislatură avea 56”.

„Acest lucru trebuie să-l revizuiască actuala guvernare în primul rând. Trebuie un mecanism care să împiedice așa ceva. De revizuit Constituția nu trebuie, dar de adăugat ceva la ea, trebuie. Iată aceștia care fug în alt partid trebuie de lipsit de mandat. Ai venit cu echipa, fii bun și rămâi cu echipă”, a motivat Voronin în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la „N4”.

Precizăm că actuala legislație îi permite deputatului să părăsească în orice moment fracțiunea parlamentară în care se afla inițial și să-și continue munca în Legislativ în calitate de deputat independent sau să adere la altă fracțiune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării