main logo
10236

Scrisoarea primită de Voronin de la soldații din Bălți: Locotenenții ne bat și ne iau mâncarea

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a primit o scrisoare din partea Brigăzii nr. 1 de Infanterie Motorizată din Bălți în care soldații se plâng că sunt bătuți și umiliți.

Scrisoarea primită de Voronin de la soldați: Locotenenții ne bat

Scrisoarea a fost citită de către ex-președintele țării, Vladimir Voronin, transmite Știri.md.

"La Bălți este rău de tot. Luați, vă rog, măsuri. Se eliberează foarte mulți militari din motiv că comandantul de brigadă, colonelul Ion Ojog, este un comandant slab, care nu apără subalternii săi. Au început să se elibereze din funcție ofițeri foarte capabili și deștepți, precum Vadim Condrea, Valeriu Costiuc, Dumitru Negruță etc. Toți ofițerii pleacă din armată din cauza lui Ion Ojog. 

Băieții se eliberează din cauza că acesta nu conduce corect brigada unde noi slujim, iar în ultima jumătate de an în fiecare zi sunt încălcări de disciplină. Ridicați documentele din ultima jumătate de an și o să vă puneți mâinile în cap.

Soldații din Bălți fug acasă și se bat între ei. Nimeni nu are grijă să-i învețe să iubească slujba militară. Soldații umblă murdari și cu bocancii rupți. Când pleacă în oraș, de la soldați miroase foarte urât. În gardă nu se schimbă lenjeria. Este vară și este cald afară, iar comandanții ne țin special afară la 30 de grade căldură. Nu este apă de băut, iar uneori mori de sete.

Duminica, când vin părinții la soldați, atunci sergenții ne iau mâncarea și ne pun să le cumpărăm țigări. Dacă te duci în concediu, trebuie să vii de acasă cu o mătură sau o cutie de vopsea.

Vă rugăm foarte mult să luați măsuri! Iaca care este atitudinea guvernării noastre față de soldați și ce planifică ei cu intervenția NATO și întărirea armatei. 

Asta se întâmplă în Brigada din Bălți și eu sunt ferm convins că așa situație nu este numai în Bălți, dar în toate instituțiile militare din țara noastră", a declarat Voronin.

Într-un comunicat remis presei, Ministerul Apărării anunță că s-a autosesizat pe acest caz. Totodată, instituția lansează o invitație deputaților să viziteze unitatea respectivă pentru a se documenta din prima sursă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării