main logo
431

Volnițchi: Vizita PSRM la Moscova e doar un mic instrument de presiune

În cadrul unui interviu oferit de către Igor Volnițchi pentru Europaliberă, acesta a menționat că Vizita celor 35 de deputați PSRM la Moscova e „doar un mic instrument de presiune”.

Volnițchi: Vizita PSRM la Moscova e doar un mic instrument de presiune

Fruntașii socialiști spun că întreaga fracțiune a partidului, de 35 de deputați, se află la Moscova la invitația conducerii Dumei de Stat a Federației Ruse, transmite Știri.md cu referire la Europaliberă.org

Acolo socialiștii au avut mai multe întrevederi, inclusiv cea a Zinaidei Greceanîi cu președintele Dumei, Veaceslav Volodin. Un comunicat de presă anunță că șefa PSRM a vorbit despre discriminarea limbii și a presei ruse în Republica Moldova și s-a pronunțat pentru participarea țarii la proiectele integraționiste eurasiatice. 

Socialiștii neagă faptul că au mers la Moscova pentru a li se sugera scenarii cu privire la viitoarea coaliție de guvernare. Opinia jurnalistului și comentatorului politic Igor Volnițchi despre acest „turneu” al socialiștilor.

„Nu cred că va fi un rezultat care să schimbe poziția socialiștilor în raport cu cea declarată deja. Eu sunt departe de gândul că socialiștii, așa cum se zice, au mers la Moscova pentru a-și negocia pozițiile în perioada postelectorală, pentru că dacă astfel de negocieri, astfel de coordonări și au loc, cu siguranță nu în asemenea format, nu în fața a 35 de deputați. Mai degrabă, socialiștii au folosit această vizită sau o vor folosi pentru a pune o ușoară presiune pe celelalte partide parlamentare, pentru a le face mai conciliante, mai predispuse la compromis în cadrul discuțiilor ulterioare. Doar un mic instrument de presiune și nu cred că e vorba de ceva mai mult.”, a comentat Igor Volnițchi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării