main logo
618

Volnițchi: Puterile mondiale cer un singur lucru de la Moldova

Păstrați stabilitatea și nu vă grăbiți să intrați în Uniunea Europeană, cu un asemenea mesaj a venit expertul Igor Volnițchi în cadrul emisiunii Персональный акцент de la postul Accent TV.

Volnițchi: Puterile mondiale cer un singur lucru de la Moldova

Potrivit lui, situația actuală este pur și simplu unică, deoarece o asemenea situație nu a existat în nici o altă țară. Singura întrebare este modul în care autoritățile moldovenești vor gestiona această situație, transmite Știri.md cu referire la a-tv.md.

"O situație unică a fost creată pe parcursul anilor independenței țării, când se pare că toate forțele lumii, atât Rusia, cât și Uniunea Europeană și Statele Unite, se pare că au nevoie doar de un singur lucru de la Moldova: Să fie stabilitate, pentru că de-a lungul Prutului e și frontiera UE și frontiera NATO" - a spus expertul.

Expertul a reamintit cuvintele șefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care este și prim-ministrul Luxemburgului, că Uniunea Europeană nu se va mai extinde. Iar pentru Moldova, aceasta înseamnă că "visul european" și promisiunile de aderare la UE, făcute de politicienii de dreapta nu sunt decât niște sloganuri electorale neîntemeiate.

"Până când UE nu își va rezolva problemele cu locomotivele, cu Brexitul, cu migranții, nu pot exista anumite prelungiri. Americanii înțeleg acest lucru, rușii îl înțeleg, astfel încât o țară ca Moldova, care a trecut acum prin alegerile parlamentare, are nevoie doar de un singur lucru - stabilitatea. Acest lucru îi va satisface pe toți ", a concluzionat Igor Volnițchi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării