main logo
644

Vocea poporului: Ce partide ar putea forma o coaliţie în noul Parlament

Pe 24 februarie, moldovenii au mers la vot pentru a alege deputaţii şi partidele care vor forma noul Legislativ.

Vocea poporului: Ce partide ar putea forma o coaliţie în noul Parlament

Astfel, în urma elegerii făcute, patru formaţiuni politice ajung în noul Parlament. Este vorba despre Partidul Socialiştilor din Republica Moldova cu 35 de mandate, Partidul Democrat cu 30 de mandate, blocul ACUM cu 26 de mandate, Partidul Politic Şor cu 6 mandate, dar şi trei independeţi, transmite Știri.md cu referire la noi.md.

Unii politicieni mizează pe alegeri anticipate, alţii spun că sînt deschişi pentru discuţii pentru a forma o coaliţie. 

Însă, ce cred moldovenii care au mers la vot despre o eventuală coaliţie? Ne putem aștepta la o coaliție în viitorul parlament? 

Echipa portalului de ştiri Noi.md a ieşit în stradă pentru a afla părerea moldovenilor care au mers la vot, referitor la acest subiect. 

„Mi-e foarte greu să răspund. Am impresia că ei nu vor ajunge la un numitor comun în niciun caz și vom avea alegeri anticipate”, a spus o femeie. 

„Să decidă singuri, eu sper că ei vor putea să se înțeleagă între ei. Eu îmi doresc ca copiii mei să aibă posibilitatea să învețe la școală și la universitate în limba lor maternă, adică în limba rusă”, a declarat o altă intervievată. Alţii spun, însă, că ar exista şanse ca o coaliţie să fie formată în viitorul apropiat. 

Dilemă post-electorală: o coaliție “ucigătoare” sau alegeri anticipate? „Eu cred că o coaliție ar putea fi formată din partidul Socialiștilor și PDM, pentru că ei au acumulat cele mai multe mandate în parlament”, a opinat o locuitoare a capitalei. 

Amintim că, potrivit legislaţiei, preşedintele ţării este în drept să convoace prima şedinţă a Parlamentului de constituire în termen de cel mult 30 de zile de la data alegerilor. 

Aceste 30 de zile expiră pe 26 - 27 martie. Preşedintele Republicii Moldova este disponibil să invite toţi liderii de partide.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării